Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

TO IΡΑΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ…. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΕΠΑΚΤΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 125 ΝΜ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ.

*Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΛΟΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ, ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

*ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 1985, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ 20.000 ΑΝΔΡΩΝ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 5000 ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ. ΔΙΝΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ-ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΛΙ ΦΑΝΤΑΒΙ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ.

*ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΚΤΙΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΡΟΥΖ, ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΡΑΝΤΑΡ.

*ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1877 ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

*ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΑΓΙΑΤΟΛΛΑΧ ΧΑΜΕΝΕΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΑΡ ΑΜΠΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ, ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ».

*ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

*ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ., ΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΡΑΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ.

*ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΣΑΓΙΑΡΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ «ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012 ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!»(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΚΟΥΒΑ-ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ..).

*ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΦΑΝΤΑΒΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ….