Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Pravda: Μόνο η εμπλοκή Ρωσίας και Κίνας θα αποτρέψει το ενδεχόμενο ο χειμώνας που έρχεται να γίνει ...πυρηνικός!


Λουκάς Δ. Συμπεράς*

Σε δημοσίευμα της η Ρωσική PRAVDA προειδοποιεί πως οι αποφάσεις της Δύσης και κυρίως αυτές των ΗΠΑ βάζουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.

«Μετά τα κράτη της Βορείου Αφρικής η Δύση θέλει τώρα να τοποθετήσει κυβερνήσεις μαριονέτες και στη Μέση Ανατολή. Παρότι το Ιράν συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την πυρηνική ενέργεια για στρατιωτικούς σκοπούς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία σχεδιάζουν επιχειρήσεις εναντίον του. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ εγκαθιστά αντιπυραυλική ασπίδα στη Τουρκία για την προστασία του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή».

«Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει 3.500 πεζοναύτες στην Αυστραλία όχι βέβαια γιατί κινδυνεύει η Αυστραλία από ενδεχόμενη εισβολή των Παπούα της Νέας Γουινέας, αλλά λόγω Κίνας. Η εγκατάσταση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε στρατηγικής σημασίας σημεία του πλανήτη, έχει ως στόχο να θέσουν σε ασφυκτικό κλοιό όλες τις αναδυόμενες δυνάμεις: Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Βραζιλία. Είναι προφανές ότι μετά το Ιράκ και τη Λιβύη το σχέδιο επιβάλλει μια νέα μορφή παγκόσμιας αποικιοκρατίας».

«Στα πιο πάνω προστίθεται το εφιαλτικό σενάριο αντίδρασης του Ιράν σε ενδεχόμενη επίθεση από Δύση και Ισραήλ που θα μετατρέψει το χειμώνα του 2012 σε …πυρηνικό. Η μοναδική λύση που εγγυάται την παγκόσμια σταθερότητα είναι η άμεση εμπλοκή της Ρωσίας και της Κίνας έτσι ως ώστε να αποτραπεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που κάποιοι με το έτσι θέλω μας οδηγούν».

«Ίσως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί και ο ΟΗΕ πριν φτάσουμε γενικότερα στα άκρα!», τονίζεται στο άρθρο.

*Ο Λουκάς Δ. Συμπεράς είναι μέλος της ομάδας ANALYSTS FOR CHANGE και διαχειριστής του ιστολογίου GEOPOLITICS & DAILY NEWS