Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Κοινή και πολύ σκληρή επιστολή των ενώσεων αποστράτων κατά Αναπλ. Οικονομικών κ. Σταικούρα, που τον κατηγορούν για μένος και εχθρότητα κατά των στρατιωτικών.Με κοινή επιστολή προς τον Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, οι Α.Κι.Σ, ΑΝΕΑΕΔ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ & Σ.Α.Σ.Σ.Α.Σ., αναφέρονται στην εμμονή του ΥΠΟΙΚ να εφαρμόσει διπλές και τριπλές μειώσεις στις συντάξεις των στελεχών των Ε.Δ.  Οι Ενώσεις υων αποστράτων ,  τον κατηγορούν για “μένος και εχθρότητα κατά των στρατιωτικών” και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη μετατροπή τους “σε δημόσιο πτυλεοδοχείο από την πολιτική σας”. Λένε κι άλλα πολλά κι εξίσου σκληρά. Ιδού η επιστολή.
 

κε Σταϊκούρα

 Με βάση δημοσιεύματα που έχουν δει ευρέως το φως της δημοσιότητας, φέρεσθε, παρά τις έντονες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, να εμμένετε μετ’ επιτάσεως στην πλήρη εφαρμογή των δρομολογημένων πολλαπλών μειώσεων, τόσο των ε.ε., όσο και των αποστράτων
 στρατιωτικών ιδιαίτερα. Παράλληλα, φέρεσθε να προωθείτε νωρίτερα και εντός του 2013, τις επίσης αποφασισμένες μειώσεις για το έτος 2014, υπό τη μορφή νέου μισθολογίου. Με αυτή την πρακτική, οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι υπόκεινται σε δύο πακέτα αθροιστικών μειώσεων των συντάξεών τους, που εξελίσσονται και θα υλοποιηθούν εντός των προσεχών μηνών:
 

 Μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους (και στρατιωτικούς) από 1-1-2013:

 Μείωση στο άθροισμα της σύνταξης και των μερισμάτων, από το πρώτο ευρώ, η οποία και μόνον επιβάλλεται στους λοιπούς συνταξιούχους, η οποία επιφέρει επιπρόσθετη μείωση στις στρατιωτικές συντάξεις, έως και 19%. Οι αναδρομικές κρατήσεις των
 μειώσεων αναμένεται να επιβληθούν από τέλος Φεβρουαρίου 2013.

 Μείωση από τις νέες κλίμακες φορολογίας, την αύξηση παρακράτησης φόρου, καθώς και από την αύξηση των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη (4%).

Μειώσεις που αφορούν ΜΟΝΟ στους στρατιωτικούς:

 Εξ αντανακλάσεως από τις μειώσεις του μισθολογίου των στρατιωτικών, στα στοιχεία υπολογισμού της σύνταξης των αποστράτων (μείωση βασικών μισθών, επιδόματος υψηλής ευθύνης ανωτάτων και επιδόματος εξομάλυνσης), έως και 20%.

Οι αναδρομικές  κρατήσεις των μειώσεων, υπολογίζονται από 1-8-2012 και αναμένεται να επιβληθούν από τέλος Ιανουαρίου 2013.

 Εξ αντανακλάσεως από τις νέες μειώσεις στο μισθολόγιο (βασικούς μισθούς) των στρατιωτικών, τις οποίες είχατε προγραμματίσει για το 2014 και διαρρέετε πως θα αιτιολογήσετε ως κατάργηση των μισθολογικών κλιμακίων (βαθμολογικές προαγωγές), που
 θα επιφέρουν επιπρόσθετες μειώσεις στις στρατιωτικές συντάξεις, έως και 17%.


Δε γνωρίζουμε αν κάποιο μένος (ή τραύμα) σας στρέφει με τόση εχθρότητα κατά των στρατιωτικών, αλλά σας καλούμε να αντιληφθείτε την καταστροφική τάξη μεγέθους που συνειδητά ή ασυνείδητα προκαλείτε, δεδομένου ότι -εντός του 2013- επιβάλλετε στις στρατιωτικές  συντάξεις μειώσεις της τάξης του 50%!!!, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο 30% που είχε ήδη περικοπεί μέχρι την 31-12-2012, χωρίς να παραλείψουμε την επιπρόσθετη σφαγή των κάτω των 55 ετών με πολλαπλάσιες των λοιπών μειώσεις!!!!


Πέραν των ανωτέρω, άλλες πληροφορίες, σας φέρουν να ασκείτε βέτο προκειμένου να ακυρωθεί το άρθρο 17 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στο ΦΕΚ Α’ 256 από 31-12-2012, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας κου Βρούτση, η οποία αφορά στην παράταση για ένα έτος του δικαιώματος για εργασία χωρίς συνταξιοδοτικές ποινές, και παρότι, εσείς ο ίδιος είχατε δεσμευθεί, τόσο στη Βουλή των Ελλήνων (απάντηση σας αριθμ. Πρωτ.170234/0092 από 26/11/2012) όσο και στον Ι.Σ.Α, για την εναρμόνιση διατάξεων καθεστώτος απασχόλησης συνταξιούχων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (όπως έπρεπε σύμφωνα με το πνεύμα  του νομοθέτη, να ισχύει).

Γνωρίζετε κε υπουργέ ότι αυτή η καθολική, πολύπλευρη, αήθης και στοχευμένη επίθεση εναντίον της κοινωνικοοικονομικής υπόστασης περίπου 250.000 ελληνικών οικογενειών, βρίθει αντισυνταγματικότητας και παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και αναλογικότητας της Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εν τούτοις όμως, το ξεπερνάτε με τη φερόμενη ως δήλωσή σας «Δεν μας προκύπτει επανεξέταση του θέματος», στέλνοντας τις μέχρι πρότινος αξιοπρεπείς οικογένειές μας, στην απόλυτη ένδεια.


Αυτό που δεν σας προκύπτει και δεν πρόκειται να σας προκύψει κε υπουργέ, είναι η υστερική και αδιέξοδη γραμμική μπακαλολογιστική που ακολουθείτε και οι «ελαφρά τη καρδία» πειραματισμοί σας, που χώνουν κάθε μέρα πιο βαθειά τη χώρα μας στην άβυσσο της ύφεσης.

Μιας ύφεσης που διαλύει τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού, δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικών αυτοματισμών και υποθηκεύει κάθε πνευματικό και υλικό πόρο της Πατρίδας μας. Η δε πολιτική σας, που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να μετατρέπει τα επισφαλή ιδιωτικά χρέη, σε κεφαλαιοποιημένα χρέη απέναντι σε κράτη, θέτει σε ορατό κίνδυνο ακόμη και αυτή την ίδια την εθνική μας κυριαρχία, την οποία δεν θα παραξενευτούμε αν εκχωρήσετε, έναντι της μερικής εξόφλησής τους, παρουσιάζοντας το σαν μοναδική ευκαιρία εξόδου από την κρίση.

Οι Έλληνες φέροντες εθνόσημο κε Σταϊκούρα δεν δέχονται να μετατρέπονται σε δημόσιο πτυελοδοχείο, από τη συνολική πολιτική σας και από την κοινωνική διχόνοια που σπέρνετε, ενώ φροντίζετε να ικανοποιείτε αυτούς που θεωρείτε πραιτοριανούς σας.

Για ακόμη μία φορά, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα ενέργειες και πρωτοβουλίες, κατ’ αρμοδιότητα σας, ώστε τουλάχιστον:

 Σε πρώτη φάση, να ισχύσει άμεσα και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου η πρόβλεψη του άρθρου 17 της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

 Σε δεύτερη φάση, να αναγνωρισθεί σε όλους τους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν, κατ’ απόλυτη εφαρμογή της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας που ίσχυε, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση εργασιακές τους υποχρεώσεις, το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία, χωρίς περιορισμούς ή ποινές.

 Να προσαρμοσθούν οι μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων, στα ίδια επίπεδα με αυτά των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, στα πλαίσια των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας. κε Σταϊκούρα, η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη επί των ανωτέρω δίκαιων, νόμιμων και ηθικών απαιτήσεών μας, θα ερμηνευθεί από εμάς και τις οικογένειές μας, ως εναντίον μας προσωπική σας εχθρική ενέργεια και θα σας παραδώσουμε ως «persona non grata», στην οργή και τη χλεύη των συναδέλφων μας, αλλά και των συμπολιτών σας, της ιδιαίτερης εκλογικής σας περιφέρειας.

Ευελπιστούμε παρά ταύτα, ότι οι αποδέκτες της παρούσας, που συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο (τους οποίους επίσης θέτουμε προ των ευθυνών τους), θα σας συμμαζέψουν και θα σας επαναφέρουν στην τάξη, αφού απροκάλυπτα πλέον, τόσο εσείς όσο και ο
 παρακοιμώμενός σας κος Στουρνάρας, έχετε επιλέξει τον δρόμο της κοινωνικής αντιπαράθεσης με τους στρατιωτικούς, με απώτερο σκοπό τον κοινωνικοοικονομικό και ηθικό τους αφανισμό.


Ειδικά ο κ. Πρωθυπουργός, στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, ας αναλογισθεί τις ευθύνες του και ας απαντήσει στο ερώτημα των Πυθαγορείων:


 «ΠΗ ΠΑΡΕΒΗΝ; ΤΙ Δ' ΕΡΕΞΑ; ΤΙ ΔΕ ΜΟΙ ΔΕΟΝ ΟΥΚ ΕΤΕΛΕΣΘΗ;» (*)

Σας υπενθυμίζουμε ακόμα τα λόγια του τραγικού Αγάθωνα:

Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι.  Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους  άρχει. Τρίτον ότι ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ.

Τέλος δηλώνουμε ότι, όλοι εμείς οι στρατιωτικοί εν αποστρατεία και εν ενεργεία, ενωμένοι σε μια  γροθιά, είμαστε άμεσα έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά - και για όλο το διάστημα αυτή τη φορά  που οι κρατήσεις θα μας στέλνουν στα οικονομικά τάρταρα - με κάθε νόμιμο μέσο και προς πάσα  κατεύθυνση για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας που άπτονται της τιμής μας, της τιμής  της Πατρίδος και της αξιοπρέπειάς μας.

Για την ΑΚίΣ
 Χρήστος Χρηστίδης
 Αντισυνταγματάρχης ε.α.
 Πρόεδρος ΔΣ
 Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
 Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
 Υποπτέραρχος ε.α.
 Πρόεδρος ΔΣ
 Για τον ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ
 Νίκος Βασιλείου
 Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α.
 Πρόεδρος ΔΣ
 Για το Σ.Α.Σ.Σ.Α.Σ
 Ιωάννης Αντωνιάδης
 Πλοίαρχος ε.α.
 Πρόεδρος ΔΣ

(*) «Πού παρέβην; Τι έκανα; Τι από αυτά που έπρεπε να κάνω δεν έγινε;»