Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;/ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΝΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ. ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΡΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΡΟ.

*ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΑΚΑΙΗΝ ΚΑΙ ΛΕΒΙΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΟΙ ΔΥΟ ΖΗΤΑΝΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ, ΜΕΣΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ/ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ/ΆΝΟΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ/ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΛΠ.

*ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΧΡΗΣΗ-ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΕΜΜΕΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ-ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ.

*ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1980-1988. ΑΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

*Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΜΠΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

*ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ». ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΡΙΞΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ 26 ΜΗΝΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 80.000 ΝΕΚΡΟΥΣ. ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ.

*ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ; ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΟΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΙΡΑΚ, ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.