Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΑΣΔΕΝ ΚΑΙ ΔΣΣ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ. ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ-ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΟΣ Ή ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΡΙΝ , ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ Ή ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ.

1)Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΠΟΛΕΜΟΛΟΓΙΑ, ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ, Η ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ, ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΛΕΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

ΕΝ ΌΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΡΟΛΩΝ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ. ΟΙ ΓΡΑΜΜΙΚΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ CASE STUDIES ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ 38ΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΤΕΞΕΛΙΣΟΜΕΝΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 5027 ΤΩΝ ΗΠΑ , ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΖΙΝΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΒΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ .ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΖΙΚΦΡΙΔ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΕΡΓΟ. ΗΡΩΙΚΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΥΓΕΛΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΈΠΑΙΞΕ Η ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΩΜΑΤΑΡΧΕΣ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΥΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΟΥΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ…ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ …ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η ΜΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ UCKΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΟΠΟΙΗΣΗΣ , ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΒΥΣΟ, ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟ ΕΒΡΟΥ. Η ΤΥΧΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΙΚΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ 4ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ Ή ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ΄Ή ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΑΡΑ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. 

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΛΒΙΝΑΣ/ΦΩΚΛΑΝΤΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ «ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ « ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ , ΠΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ, ΕΝΩ Ο ΑΡΑΒΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΑΝΤΑΜ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΑΚΟΜΑ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟ-ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ…ΚΑΚΙΣΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟ.

ΤΟ ΔΣΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1974 ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ Κ.ΚΟΡΚΑ ΚΑΙ Ε.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΣΩΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΟΤΕ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ, ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΛΠ 24 ΦΟΡΕΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΣΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΥΑΛΩΝ ΜΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΡΙΝ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ARMY AFTER NEXT.

2) Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Η ΠΟΛΕΜΟΛΟΓΙΑ, Η ΕΠΑΚΤΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, Ή ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ 5ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΚΕΨΗ, ΒΛΕΠΟΥΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΨΑΛΙΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

Η /ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ…ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ/ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ/ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ. ΑΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΛΠ. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΦΟΔΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΝΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ/ΠΧ ΝΟΤΙΟΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΜΑΛΒΙΝΑΣ-ΦΩΚΛΑΝΤΣ/ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ/ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΑΠΩΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ AIR SEA BATTLE AND CYBER OPERATIONS ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ…ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…ΑΥΤΑ.