Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

THΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Δεν έχει προηγούμενο η προσπάθεια υπονόμευσης και καταστρατήγησης των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, από τους γνωστούς αγνώστους που κρατάνε τόσα χρόνια δέσμια την πατρίδα στη διαφθορά και τη διαπλοκή και τελικώς μας κάνουν Τούρκους. Προσκυνημένους στο μπαξίσι και το ρουσφέτι.

Η μετά πολλών πανηγυρισμών αλλά αγνώστων ωφελειών κατάληψη της ανώτατης θέσης του στρατού της Ευρώπης από τον Έλληνα Στρατηγό Κωσταράκο με τη συνοδεία του, συγγενών και φίλων, άξιων αξιωματικών συγκεκριμένων όμως προδιαγραφών, δεν εκπλήρωσε το σκοπό της. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς, στρατιωτικά, τη μεταναστευτική εισβολή και απειλή διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, εν αντιθέσει με το ΝΑΤΟ που ήδη κατέφθασε και ανέλαβε δράση. Την ίδια ώρα η Ελλάδα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, για να ισοφαρίσει την οικονομική ζημιά του αμυντικού προϋπολογισμού, δεν επάνδρωσε ισάριθμες κρίσιμες θέσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό, λόγω πενίας, στερώντας τη χώρα από πολύτιμες εμπειρίες και οφέλη.

Πιο τραγελαφικό και εξοργιστικό είναι ότι ακόμη και στις εναπομείνασες θέσεις εμφανίζονται φαινόμενα των καιρών, σύριζα στην επιστημονική φαντασία. Σε μία από τις πιο κρίσιμες θέσεις του ΝΑΤΟ, όπως γνωρίζει το thedayaftergr,  με διευθυντικά τιμητικά και απαιτητικά καθήκοντα, επιχειρήθηκε παράνομα να στηθεί ένας μηχανισμός υποβίβασης άξιων αξιωματικών και προώθησης ετέρων που αδυνατούν να μιλήσουν και να γράψουν την αγγλική γλώσσα. 
Με μία κατά παράβαση αλλοίωση των υποχρεωτικών κριτηρίων επιλογής του ΝΑΤΟ όπως περιγράφει η θέση (job requirements) που η χώρα είναι υποχρεωμένη να τηρεί και με μία κακογραμμένη-κακοραμμένη ελληνική περιγραφή επιτρέπει σε Έλληνα αξιωματικό χωρίς να εξεταστεί αν ομιλεί και αν γράφει την αγγλική ποτέ, να διεκδικεί τη θέση. Έτσι στήθηκε μία παράσταση τιμών για την πλήρωση μίας απολύτως δογματικής και ευαίσθητης θέσης Έλληνα στην καρδιά του ΝΑΤΟ, ίσως πια από τις λίγες εναπομείνασες κομβικές. 
Ποια είναι τα ανταλλάγματα αυτής της ενέργειας δεν μπορούν να εκτιμηθούν, ούτε και το μήνυμα αναξιοκρατίας, υποταγής και διαβολής που κάποιες ανώτατες αρχές θέλουν να εκπέμψουν. Ασφαλώς και θα υπάρχει αντάλλαγμα καθότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτή τη χώρα που έχει χρεοκοπήσει οικονομικά και αξιακά.

Το ΓΕΣ σε επικοινωνία με το thedayaftergr διέψευσε προς το παρόν αυτό το γεγονός ως μη ρεαλιστικό και δυνατό, ενώ επιφυλάχθηκε για την εξέτασή του, με τη σαφή σταθερή θέση του για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και με σεβασμό έναντι των δυσεύρετων πια χρημάτων των φορολογουμένων. Τα στοιχεία όμως δυστυχώς είναι ακράδαντα και αποδεικνύουν ότι ένας παρακρατικός ίσως μηχανισμός στήνεται στην επιλογή κρίσιμων θέσεων, εν αγνοία της εθνικής λογικής,  εκμεταλλευόμενος το φόρτο εργασίας που σηκώνουν ετεροβαρώς οι θεσμοί μας και οι εσωτερικές τους διεργασίες. Η επιβράβευση των μετρίων, στην προκειμένη περίπτωση περιορισμένης γνώσης αγγλικών, με βολικές στημένες διαδικασίες, αποτελεί ένα σύμβολο των καιρών στη δημόσια διοίκηση, συνάμα με την καταδίωξη των αξίων, ώστε όλα να διαλύονται όμορφα και ωραία. 
Όλα θα ήταν καλά, ίσως και έτσι, όπως εξάλλου τόσα χρόνια γινόταν, αν δεν ετίθετο το καίριο ερώτημα ποιος θα είναι ο προϊστάμενος ενός Έλληνα που κανείς δεν είδε να γράφει αγγλικά και να ομιλεί σε Άγγλους και θα ανέχεται αυτή την κατάσταση που η Ελλάδα μυστηριωδώς αμείβει; Ποιος αλλοεθνής θα έκανε τα στραβά μάτια χωρίς να αντιδράσει, να στείλει πίσω το αίσχος μίας ανέμελης ζωής; Ποιος αλλοεθνής θα συνεργαζόταν και θα έπαιρνε το μήνυμα της συνδιαλλαγής κλείνοντας μάτια και αυτιά; 

Η απάντηση είναι πολύ απλή αλλά και πολύ σοβαρή ίσως.

Ένας Τούρκος…

Καλή λευτεριά λοιπόν από την Τουρκιά και χαιρετίσματα στην εξουσία. Εμείς θα είμαστε εδώ στις επάλξεις, μήπως και οι Τούρκοι του Πάνου με στολή, που κουβαλούν την άσπρη σκόνη από την Ανατολή, αποκαλυφθούν ένας προς έναν, από τους αιώνιους ραγιάδες...