Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Πούτιν: «Αμοιβαία συμπάθεια» μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας . ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Πούτιν: «Αμοιβαία συμπάθεια» μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας
«ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ»                                                                
Την «αμοιβαία συμπάθεια» μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Άγιον Όρος.
«Φέτος γιορτάζουμε το αφιερωματικό έτος των σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας. Η αμοιβαία συμπάθεια ενώνει τους δύο λαούς και τους βοηθάει να ξεπερνούν τις δυσκολίες», επισήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ και πάλι το Άγιον Όρος, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται ως το περιβόλι της Παναγίας» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «ο κάθε άνθρωπος που μπαίνει σ’ αυτή τη γη της προσευχής, φέρει ιδιαίτερα αισθήματα».
«Το Άγιον Όρος είναι μοναδική εστία του Ορθοδοξίας» συνέχισε ο κ. Πούτιν και εξήρε τον ρόλο του στην ενδυνάμωση του Χριστιανισμού.
«Ευελπιστούμε στη στερέωση των σχέσεων με το Άγιο Όρος» κατέληξε, αναγνωρίζοντας ότι «είναι ευχάριστο το γεγονός πως κάθε χρόνο το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι προσκυνητές από τη Ρωσία».
«Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση σ’ αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, το Άγιο Όρος», τόνισε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και υπογράμμισε ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας σ’ όλη την Οικουμένη»
«Ιδίως τους χαλεπούς καιρούς, εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για έναν ηγέτη προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις» συνέχισε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτοί οι δείκτες - εξήγησε - είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η ειρήνη.
«Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Εύχομαι να οδηγείτε τον ρωσικό λαό στον δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Το Άγιον Όρος μας διδάσκει τον διάλογο για την αναζήτηση, ιδίως σε καιρούς κρίσης» υπογράμμισε, κατά την προσφώνησή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Είναι μεγάλη τιμή να σας καλωσορίζω σ’ αυτό το μέρος», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ακολούθως, αναχώρησε για τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι αυστηρά προσωπική.
Διαβάστε επίσης:
Καρέ – καρέ η επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιον Όρος (Βίντεο & Εικόνες)
Παυλόπουλος σε Πούτιν: Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση
Πούτιν
Πούτιν
Πούτιν
Πούτιν
Πούτιν

Πούτιν
Πούτιν
Πούτιν
Πούτιν
Πούτιν
Πούτιν  
 http://www.kontranews.gr/