Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

O OMΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ./ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΧΑΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ. Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΡΩΕΙΤΑΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΤΑΙ ΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ G7 ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

2)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΑΣΣΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ-ΒΙΕΤΝΑΜ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ. ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑΝΜΑΡ, ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ.

3)ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1945 ΣΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ.ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 210.000 ΝΕΚΡΟΥΣ.

4)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΘΕΡΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ, ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΙΝΤΖΟ ΑΜΠΕ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ.

5)Ο ΜΟΝΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΥΗΚΕ ΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 2008 Ο ΠΡΩΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΕΒΙΝ ΡΟΥΝΤ/ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ. Ο ΚΑΡΤΕΡ ΤΟ 1984 ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΗΘΚΕ ΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2008 Η ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΖΙ. ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ (ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ LITTLE BOY ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΝΧΑΤΑΝ) , ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΕΝΕΝΤΙ, ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΤΖΩΝ ΚΕΡΙ.

6)ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΤΟΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
7)ΤΕΛΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. /ΦΩΤΟ.