Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΙΑΤΙΚΑ./3-6-2016ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΑΝΓΚΡΙ-ΛΑ 2016 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ.

2)ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ ΕΝΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΗΡΕ ΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΡ ΑΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡ.


3)ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ-ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ.AΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ/ΦΩΤΟ.

4)ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΣΕΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΙΟΤΡ ΠΑΒΕΛ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΗ ΝΑ ΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕ 12 ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ASEAN. 

5)Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΚΙΝΕΖΟ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ( ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ )ΜΕ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΜΕΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...
.
6)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ....

7)ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

8)ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ RIMPAC 2016 ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ. ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΜΗ-ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ 25 ΧΩΡΕΣ.

9)ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΤ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ , ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. 

10) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΓΗ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ. ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Η ΚΙΝΑ. ΠΟΥ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΙΛΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ..
.
11)ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΑΒΑΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΕΤΝΑΝΕ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΔΥΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ. ΠΙΘΑΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ-Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΟΙΓΚΟΥ.