Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ-3/ΕΥΡΤΕΡΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.ΛΟΓΩ BREXIT/AYTA ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ....


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΑΡΤΖΕΟΝ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΟΤΙ Η ΣΚΩΤΙΑ ΨΗΦΙΣΕ 62-38% ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΝΑ Β ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ 2014 ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΝΩΤΙΚΑ(56-44%), ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ). Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.

2)ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ Ή ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΩΛΣΤΕΡ(Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ) ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΟΜΩΣ Η ΣΚΩΤΙΑ-ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ-ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΠΧ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ;ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ, ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ TRIDENT D-5.). ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ.

3)ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ Η ΣΚΩΤΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ '5 ΜΑΤΙΑ". ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΓΛΟ-ΟΥΑΛΙΑ ;Η ΣΚΩΤΙΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ; ΣΤΑ 5 ΜΑΤΙΑ ;ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΚΩΤΣΕΖΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ RAF , ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΑΝ Η ΣΚΩΤΙΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ . ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. (ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ BREXIT)ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΣΤΟ ΩΛΣΤΕΡ;ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΣΤΗΝ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ IRA ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΛΠ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΝ Η ΣΚΩΤΙΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΩΣ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ , ΤΟΤΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ FASLANE. ΤΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΑΓΓΛΙΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ.


4)ΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΠΧ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΙΝΔΙΚΟ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΦΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΩΚΛΑΝΤΣ/ΜΑΛΒΙΝΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΓΓΛΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ;ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ....ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ 34 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟ BREXIT ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ , ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ.