Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

(Το δημοσιεύω ξανά επειδή πολλοί αναγνώστες μου το ζήτησαν)
1. ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ», ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

2. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΙΠΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΠΟΛΗΣ.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 9 Η 10 % ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΓΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

4. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΚΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ.

5. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

6. ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΑΥΤΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤ.2015 ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ.

7. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4) ΣΕ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ, ΦΑΝΑΡΙ ΡΟΔΟΠΗΣ Η ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

8. ΙΔΡΥΣΗ ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΜΕΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

9. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΚΡΙΤΑΣ», ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΠΧ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.

10. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

11. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΩΝ (ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΡΔΕΥΣΗ, ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ.

12. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΣΦΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

13. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΩΣΤΕ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

14. ΠΛΗΡΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.