Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές μέσα στη Μανμπίτζ

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές μέσα στη Μανμπίτζ (βίντεο)
Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσε την Κυριακή πολλές αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας αρχηγεία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.
Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί τζιχαντιστές.
Στόχοι των Αμερικανών ήταν οι τζιχαντιστές που πολιορκούνται στην πόλη Μανμπίτζ, κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπως μεταδίδει το ARA News.

Τουλάχιστον 9 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του οπλαρχηγού Αμπού Χάμζα Αλ Ανσάρι, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες μεταξύ των τρομοκρατών.
«Ο Αλ Ανσάρι σκοτώθηκε μαζί με τρεις άνδρες του όταν χτυπήθηκε κτίριο στη Μανμπίτζ στο οποίο κρυβόταν», δήλωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Νάσερ Ταλτζμπινί.
«Άλλη αεροπορική επιδρομή χτύπησε το τμήμα Ασφαλείας των τζιχαντιστών στη Μανμπίτζ. Εκεί σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 και τραυματίστηκαν 12», είπε ο ίδιος.
Παράλληλα οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έσφιξαν κι άλλο τον κλοιό γύρω από τη Μανμπίτζ.
Μιλώντας στο ARA News ο Αντνάν Αμπού Αμζτάντ, αξιωματικός των SDF, είπε:
«Οι δυνάμεις μας κατέλαβαν την πλατεία Αλ Κιτάμπ στη δυτική Μανμπίτζ ύστερα από σκληρή μάχη με τους τζιχαντιστές».
Ο ίδιος εξήγησε ότι διεξάγονται αεροπορικές επιδρομές μέσα στη Μανμπίτζ ώστε να υποστηριχτούν οι SDF στην προέλασή τους.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την προέλαση των SDF γύρω από τη Μανμπίτζ και τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών:

tribune.gr