Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Βόμβα: Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών Βγενόπουλου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας

Βόμβα: Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών Βγενόπουλου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας
Τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Ανδρέα Βγενόπουλου για εικαζόμενη φοροδιαφυγή σχεδόν 200 εκατομμυρίων ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.
Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διερευνά το αδίκημα της φοροδιαφυγής για εκατοντάδες Έλληνες μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα των 65 CD από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία φέρεται να εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο ο κ. Βγενόπουλος θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.
Την έρευνα διενεργεί, υπό την εποπτεία των εισαγγελέων, το ΚΕΦΟΜΕΠ όπου θα κληθεί ο κ. Βγενόπουλος.
Σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για «Περί δήθεν φοροδιαφυγή 200 εκατ. Ευρώ» και σημειώνει: «Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι «πιστώσεις» στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. Ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου. Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη «πιστώσεις» υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Άνθρακες ο θησαυρός. Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί.
Εν τω μεταξύ εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις. Ο νοών νοείτω».

 tribune.gr