Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Δεν πρόκειται να αποσχιστεί κανείς από τη Βρετανία – Διαβάστε γιατί!

Δεν πρόκειται να αποσχιστεί κανείς από τη Βρετανία – Διαβάστε γιατί!Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Επειδή διαβάζω διάφορα, για «απόσχιση» της βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σύντομο σχόλιο.
Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα που προφανώς και αγνοούνται σκοπίμως.
Οι βόρειοι Ιρλανδοί δεν είναι τυχαίο που παρέμειναν στο ΗΒ και δεν ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ιρλανδία εδώ και χρόνια. Και ο λόγος είναι θρησκευτικός.

Η Ιρλανδία είναι μια καθολική χώρα ενώ η βόρεια Ιρλανδία είναι προτεστάντικη, δηλαδή έχει τη θρησκεία των Άγγλων κατακτητών.
Οι προτεστάντες Ιρλανδοί θεωρούνται από τους καθολικούς Ιρλανδούς «συνεργάτες» των Άγγλων και δωσίλογοι.
Εάν τώρα αυτό το πρόβλημα και μίσος αιώνων μπορεί να ξεπεραστεί σε ένα μήνα για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι πράγματι εντυπωσιακό.
Πάμε στη Σκωτία. Η Σκωτία, από την εποχή του… Μπρέιβχαρτ, θέλει την ανεξαρτησία της. Στο τέλος όμως πάντα καταλήγει στις «αγκαλιές» της Αγγλίας. Μελετήστε την ιστορία της Σκωτίας για να πάρετε τις απαντήσεις σας.
Επίσης διάβασα ότι η Ισπανία διεκδικεί το Γιβραλτάρ. Να τονίσω εδώ ότι πάντα η Ισπανία διεκδικεί το Γιβραλτάρ, δεν έπαψε ποτέ να το ζητά πίσω.
Τέλος, τα χαζά που κυκλοφορούν ότι θέλει και η Ουαλία να αποσχιστεί, απλώς είναι για να λέμε καμιά «νεοφιλελευθεριά» να περάσει η ώρα.

Πηγή:tribune.gr