Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Η Αμάλ Αλαμουντίν στέλνει τζιχαντιστές σε δίκη για βιασμούς

Η Αμάλ Αλαμουντίν στέλνει τζιχαντιστές σε δίκη για βιασμούς


H Αμάλ Aλαμουντίν, δικηγόρος που εξειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα υπερασπιστεί γυναίκες Γιαζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο της.

Η Αλαμουντίν, που εργάζεται ως δικηγόρος στο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου την τζιχαντιστική οργάνωση προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της εναντίον της κοινότητας Γιαζίντι.
«Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άμαχοι Γιαζίντι σκοτώθηκαν και χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι υποδουλώθηκαν» δήλωσε η Κλούνεϊ, σύζυγος του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Τζορτζ Κλούνεϊ, σε μια ανακοίνωση.
«Γνωρίζουμε ότι βιασμοί διαπράττονταν συστηματικά και αυτό συνεχίζεται» και επισήμανε η νομικός.
«Κι όμως κανείς προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί για να λογοδοτήσει».
Οι μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν, βίασαν και υποδούλωσαν χιλιάδες Γιαζίντι από το 2014, κατηγορώντας τους ότι είναι πιστοί του διαβόλου, ενώ εξανάγκασαν περισσότερα από 400.000 μέλη αυτής της θρησκευτικής μειονότητας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Ιράκ.

 www.tribune.gr