Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Αρμενία: “Σε ευχαριστούμε Γερμανία…”

Η Αρμενία χαιρετίζει το γερμανικό ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας από τους Τούρκους Ο Αρμένιος πρόεδρος Σαρκισιάν. Φωτογραφία Αρμενική Προεδρία.
Ο Αρμένιος πρόεδρος Σαρκισιάν.Η Αρμενία χαιρέτισε την έγκριση από τους Γερμανούς βουλευτές του ψηφίσματος που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι το 1915.

“Είναι μια εκτιμητέα συμβολή της Γερμανίας στην αναγνώριση και στη διεθνή καταδίκη της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και στην παγκόσμια μάχη για την αποτροπή γενοκτονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.
“Σε ευχαριστούμε Γερμανία…”

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος 1.500.000 Αρμενίων το 1915, από το γερμανικό Κοινοβούλιο, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση, χαιρετίζει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτήν την απόφασή της, η Γερμανία έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες εκείνες χώρες που έχουν αναγνωρίσει και καταδικάσει την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα σε βάρος του αρμενικού λαού.

«Για ακόμη μία φορά, οι απειλές του “σουλτάνου” Ερντογάν και των αυλικών του δεν έπιασαν τόπο. Η Γερμανία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έπραξε το αυτονόητο, συνεισφέροντας με την πράξη της αυτή στην απόδοση της δικαιοσύνης απέναντι στην ιστορική πραγματικότητα», αναφέρει η Επιτροπή.

«Οι απειλές της Τουρκίας δεν μας φοβίζουν. Ο Αρμενικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι που η ίδια η Τουρκία να αναγνωρίσει και να αναλάβει τις συνέπειες του εγκλήματός της. Σ’ ευχαριστούμε Γερμανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Γερεβάν, Αρμενία