Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ για τις μεταθέσεις προσωπικού! Ανώνυμες επιστολές και συκοφαντίες κατά στρατιωτικών

parakratos1

“Παρακράτος”! Μόνο μ΄ αυτή τη λέξη μπορούν να περιγραφούν όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στο ΥΠΕΘΑ και σε Γενικά Επιτελεία, με αφορμή τις μεταθέσεις μονίμων στελεχών!
Ανώνυμες επιστολές που σπιλώνουν αξιωματικούς, ψευδή, συκοφαντικά και κακόβουλα “δημοσιεύματα” που η μη
αναπαραγωγή τους από το σύνολο των αμυντικών ΜΜΕ και όχι μόνο, προκαλεί εκνευρισμό στους εμπνευστές τους και άλλα πολλά, αλλά και έντονη ανησυχία στην ηγεσία.
Πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, έδωσε εντολή να “παγώσουν” οι μεταθέσεις σε ΠΑ και ΠΝ, να ελεγχθούν και να τις ξαναδεί με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες αφού τον ενημερώσουν οι αρχηγοί!
Τι έχει συμβεί;
Ανώνυμες επιστολές έφθασαν στα γραφεία των Καμμένου-Βίτσα με “καταγγελίες” που αμφισβητούσαν την αξιοπιστία και την ακεραιότητα στελεχών σε ΠΑ και ΠΝ, που υπηρετούν στο 251ΓΝΑ και ΝΝΑ αντίστοιχα!
Από τα γραφεία των υπουργών οι “ανώνυμες επιστολές” ορθά  προωθήθηκαν στα Γενικά Επιτελεία. Δυστυχώς και παρά τον έλεγχο όσων κατήγγειλαν οι “ανώνυμοι” -αποδείχτηκαν όλα ψεύδη ασύστολα- φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις πέτυχαν το στόχο τους! Ενδεικτική η περίπτωση στελέχους που υπηρετεί στο ΝΝΑ, ο οποίος όπως αποδείχτηκε από τον….έλεγχο που έγινε, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει πολύ μεγάλα χρηματικά πλεονάσματα στο νοσοκομείο με την διαχείριση  που έχει επιλέξει να κάνει, αλλά και άψογη τροφοδοσία!
Φαίνεται ότι αυτό δεν άρεσε και δεν αρέσει σε κάποιους!
Οι ανώνυμες επιστολές έπαιξαν το ρόλο τους και στο ΓΕΑ στην περίπτωση των στελεχών του ΓΝΑ, που όπως λένε οι πληροφορίες που έχουμε, κοινή συνισταμένη όλων αυτών είναι στέλεχος της ΠΑ με μεγάλες πολιτικές προσβάσεις!!
Την ίδια ώρα προφανώς από το ίδιο “παρακρατικό κέντρο” προωθήθηκε στο διαδίκτυο συκοφαντικό, ψευδές και κακόβουλο δημοσίευμα, που είχε στόχο να πλήξει άλλον ένα αξιωματικό των ΕΔ.
Το γκαιμπελίστικης έμπνευσης κείμενο που έστειλαν σε ιστοσελίδες, διαστρέβλωνε πλήρως ένα περιστατικό που είχε γίνει μήνες πριν έξω από το ΥΠΕΘΑ, όταν τρεις αστυνομικοί της τροχαίας έστησαν μπλόκο έξω ακριβώς από το Πεντάγωνο  και …έκοβαν κλήσεις σ΄όποιον στρατιωτικό έβγαινε από το στρατόπεδο Παπάγου με κατεύθυνση την Αθήνα..
Όσοι έχουν επισκεφθεί το ΥΠΕΘΑ ξέρουν πολύ καλά ότι βγαίνοντας απ΄αυτό με κατεύθυνηση το κέντρο, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην μπεις για λίγο στον λεωφορειόδρομο, ο οποίος ξεκινά αμέσως!
Είτε θα τον αποφύγεις, αλλά θα τρακάρεις με τα αυτοκίνητα που έρχονται από Παπάγου, είτε θα τον “πατήσεις” έστω για λίγο.
Όποιος καταφέρει να μην τρακάρει αλλά και να μην παρανομήσει ταυτόχρονα, μπορεί να κάνει καριέρα κι ως…κασκαντέρ!
Ο Αξιωματικός επεσήμανε ευγενέστατα στους αστυνομικούς της τροχαίας το “φάουλ” κι εκείνοι απομακρύνθηκαν.
Το αποτέλεσμα της όλης ιστορίας ήταν να πρέπει να δώσουν εξηγήσεις οι αστυνομικοί στους ανωτέρους τους κι όχι ο αξιωματικός που ορθώς τους επεσήμανε το λάθος που διαπράττουν, αφού σβήστηκαν από την Τροχαία, όλες οι κλήσεις των υποτιθέμενων παραβατών στο σημείο εκείνο.
Το κατάπτυστο κείμενο διαστρέβλωνε τελείως την πραγματικότητα. Το γεγονός ότι τελικά δημοσιεύθηκε μόνο σε μια ιστοσελίδα, προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό σ΄ όσους περίμεναν “κοσμογονικές εξελίξεις” απ’ αυτό. Κι έτσι άρχισαν να ενοχλούν δημοσιογράφους μέσω e mail, να τους ρωτούν και να τους ψέγουν, γιατί δεν “παίζουν το θέμα”!!!
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία.
Έχουμε εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει το αρρωστημένο κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι στις ΕΔ, θέλοντας να επιβάλλουν τις απόψεις, τις θέσεις και τα πρόσωπα που επιθυμούν, εξυπηρετώντας άλλες καταστάσεις. Και βέβαια δεν διστάζουν πλέον να χρησιμοποιούν κι αυτές τις μεθόδους “παρακράτους”.
Η κύρια ευθύνη όμως δεν πέφτει σ΄ αυτούς. Ανήκει στην ηγεσία, η οποία πολλούς μήνες τώρα ανέχεται απρεπείς και παραβατικές συμπεριφορές.

 http://www.militaire.gr