Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Αυτός σκότωσε τη Βρετανίδα βουλευτή Τζο Κοξ!!

Αυτός σκότωσε τη Βρετανίδα βουλευτή Τζο Κοξρ,
Σε ένα σπίτι στην μικρή πόλη Μπρίστολ κοντά στο Λιντς έχει επικεντρώσει τις έρευνές της η Σκότλαντ Γιαρντ, αναζητώντας στοιχεία για τον 52χρονο δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian ο δράστης ονομάζεται Τόμας (Τόμι) Μερ (Thomas Mair) και έμενε σε μια σχετικώς απομονωμένη περιοχή της μικρής πόλης. Το σπίτι του έχει αποκλειστεί και ερευνάται από αστυνομικούς.

Τον είδαν λίγο πριν τη δολοφονία

Γείτονες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Mair ζούσε σε αυτό το σπίτι τα τελευταία 40 χρόνια μαζί με μια γυναίκα. συγγενή του, η οποία όμως πέθανε μερικά χρόνια πριν, αφήνοντάς τον μόνο του.
Δυο γυναίκες που διαμένουν κοντά δήλωσαν ότι είχαν τον άνδρα μόλις μισή ώρα πριν την επίθεση. «Τον είδα να κρατάει μια τσάντα και να φοράει ένα καπέλο τύπο τζόκεϊ. Φαινόταν πολύ ήρεμος και κανονικός.» δηλώνει μια από τις κατοίκους και προσθέτει: «Ηταν ήσυχος άνθρωπος. Κλειστός χαρακτήρας. Τον γνωρίζαμε από τότε που περιποιείτο τους κήπους μας».

Φρόντιζε τους κήπους των γειτόνων του

Μια άλλη γειτόνισσα δήλωσε ότι δεν φαινόταν ο άνδρας να έχει κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα και ότι απλά ασχολείτο με το να περιποιείται τους κήπους της γειτονιάς.
Τα παιδιά της περιοχής τον περιγράφουν ως έναν ήσυχο άνθρωπο που εκνευριζόταν μόνον όταν φώναζαν πίσω από τον τοίχο της αυλής του.
«Ολα αυτά που ακούμε τώρα είναι σε πλήρη αντίθεση με τον άνθρωπο που εμείς γνωρίζαμε. Εμείς ξέραμε έναν άνθρωπο που βοηθούσε τους γύρω του εθελοντικά», είπε ένας άλλος γείτονας.

 tribune.gr