Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Τσίπρας: Κωμικοτραγική η αποχώρηση της ΝΔ – Χοντρό καρφί σε Μητσοτάκη!

Τσίπρας: Κωμικοτραγική η αποχώρηση της ΝΔ – Χοντρό καρφί σε Μητσοτάκη
Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας κωμικοτραγική σκηνή την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για την τροπολογία σχετικά με τις offshore.

Ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας μύδρους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως αποχώρησε από τη συζήτηση είτε γιατί κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα έχει πολλές απώλειες κατά την ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί πολλοί στη ΝΔ… τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών που προβλέπει η τροπολογία για να τακτοποιήσουν τη συμμετοχή τους σε εταιρίες του εξωτερικού.
Ο κ. Τσίπρας, που ζήτησε να πάρει τον λόγο, είπε πως η σχετική διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο ήταν γνωστή σε όλους από το Οκτώβριο με τη ΝΔ και το Ποτάμι μάλιστα να την υπερψηφίζουν.
Η Ν.Δ. «μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, χρεώνοντας στη Ν.Δ. επικοινωνιακή αθλιότητα.
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αποδεικνύουν τη στρατηγική τους αδυναμία για σοβαρό πολιτικό αντίλογο» πρόσθεσε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνοντας λόγο για ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο.
«Καμώνονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν τίποτα εκτός αν θεωρούν μεταρρυθμίσεις τις περικοπές των συντάξεων» σημείωσε.
Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ακραίο λαϊκισμό στον οποίο βασίζει τη στρατηγική της, ενώ στράφηκε και προσωπικά κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο πολιτικός του λόγος είναι βασισμένος «στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και του Τύπου της διαπλοκής».
«Ορισμένες φορές πάει πολύ το κόμμα εκείνο που δεν υπάρχει λίστα που να μην έχει το όνομα Παπασταύρου να κατηγορεί για διαπλοκή την Αριστερά» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Ειδικά για τη διάταξη τόνισε ότι «ρυθμίζαμε μία απαγόρευση που ακούγονταν όμορφα στα αυτιά αλλά ήταν παντελώς έωλη στο βαθμό που δεν διευκρινίζονταν ποιες ήταν οι χώρες και δημιουργούσε κενά».
«Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης οι μόνοι που δυναμώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην άκρα δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη διεμήνυσε ότι «δεν θα ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας» σε ζητήματα ηθικής.

 tribune.gr