Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

“Από το μεγαλείο στο γελοίο”!

paulopoulos_gonata

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
Υποναύαρχος ε.α
Έκπληκτοι είδαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γονατίζει με ένα γελοίο ύφος ψευτοευλάβειας, στο Πατριαρχικό συλλείτουργο στη Σύνοδο των Χανίων.
Παρατηρούμε επίσης ότι ενώ οι ιερείς έχουν μαξιλαράκι στα γόνατα, αυτός αρνείται να χρησιμοποιήσει το δικό του, θελοντας
να δείξει μία υπέρτατη καρτερικότητα και εσωτερικότητα, που από τη στάση του σώματος και των χεριών είναι πρόδηλο ότι είναι ψεύτικη. Είναι φανερό ότι στέκεται άβολα, αφού δεν είναι μαθημένο το σώμα του στη συγκεκριμένη στάση.
Εν τούτοις το έκανε και η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι μόνο συμβολική.
Ότι δηλαδή ήθελε να δηλώσει ως ο ανώτατος άρχων της χώρας, την υποταγή της Kοσμικής εξουσίας στην Θρησκευτική.
Εκτός αν ήθελε να ρεφάρει με την κίνησή του αυτή έναντι της Εκκλησίας, λόγω της κόντρας και των ανακοινώσεων που αντηλλάγησαν, για το ποιός θα κάτσει στο Θρόνο κατά την επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιο Όρος.
Εάν πάλι το έκανε για προσωπικούς και μόνο λόγους, τότε δεν αντιλαμβάνεται ποιό είναι το λειτούργημα που καλείται να επιτελέσει.
Και πάλι τίθεται σοβαρό ζήτημα πρωτοκόλλου και προετοιμασίας, κατά την παρουσία του και συμμετοχή του σε εκδηλώσεις οιασδήποτε μορφής.
Η παρουσία του στην εκκλησία και η σοβαρή και λιτή στάση του θα ήταν επαρκής για να δείξει την ευσέβεια του, όπως πολύ καλά κάνουν οι υπασπιστές του, που με την δέοουσα στάση τους σεβάστηκαν τον χώρο και την λειτουργία, αλλά κυρίως την στολή και το έργο που καλούνται να επιτελέσουν.
Δυστυχώς η απόσταση απο το μεγαλείο στο γελοίο είναι μόνο ένα βήμα, όσο συγκεκριμένα του πήρε για να γονατίσει.
Militaire.gr