Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Σφοδροί βομβαρδισμοί σε Συρία και Ιράκ: Καίγεται το Χαλέπι, όλοι εναντίον όλωνΡωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24. Frame από βίντεο της συριακής τηλεόρασης.Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24.Περίπου 50 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήμερα περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες γύρω από την πόλη του Χαλεπίου. Οι επιδρομές αυτές, περιγράφονται ως οι πιο σφοδρές της τελευταίας περιόδου, τόσο από κατοίκους των περιοχών, όσο και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες έπληξαν περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι. Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, παρατηρήθηκε έξαρση των επιθέσεων με πυρά όλμων στα δυτικά προάστια της πόλης. Οι επιθέσεις των ανταρτών στην Χαμαντανίγια στη Μιντάν κι άλλες γειτονιές της πόλης, προκάλεσαν τουλάχιστον 20 νεκρούς στην πλειοψηφία τους πολίτες. Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ χθες σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι.
Στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, ελικόπτερα του στρατού έριξαν δεκάδες βόμβες βαρελιού που περιείχαν εκρηκτικά και μεταλλικά εξαρτήματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν χθες 23 επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία και το Ιράκ, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της διεθνούς συμμαχίας που τελεί υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ.
Από τις αεροπορικές αυτές επιδρομές, οι 13 έπληξαν στόχους στη Συρία, με τη συμμετοχή βομβαρδιστικών, μαχητικών, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοίνωσε η συμμαχία.

Οι υπόλοιπες 10 επιδρομές έγιναν κατά στόχων στο Ιράκ με τη χρήση πυρών πυροβολικού, χερσαίων δυνάμεων, βομβαρδιστικών αεροσκαφών, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Αμάν, Ιορδανία

 http://mignatiou.com/