Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016Ταξιδιωτική οδηγία στους Αμερικανούς πολίτες


Στην οδηγία περιλαμβάνονται και άλλοι στόχοι στην υπόλοιπη Ευρώπη

Έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την επικράτεια της Ευρώπης στη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένου και του Euro 2016 στη Γαλλία, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αποδέκτες τους Αμερικανούς πολίτες.

Όπως τονίζεται, οι επιθέσεις μπορεί να στοχεύσουν μεγάλες εκδηλώσεις, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ευρώπη.

Η ταξιδιωτική οδηγία για τις χώρες της Ευρώπης λήγει στις 31 Αυγούστου, όπως σημειώνεται. Όσον αφορά το Euro 2016, ανάλογες πληροφορίες έχουν συγκεντρώσει τόσο οι γαλλικές, όσο και οι βελγικές αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι στα αρχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός εκ των τρομοκρατών που χτύπησαν στις 13 Νοεμβρίου το Παρίσι, προκαλώντας το θάνατο 130 ανθρώπων, υπήρχαν συγκεκριμένα σχέδια για χτύπημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μάλιστα έγινε αναφορά για τον αγώνα Αγγλία-Ρωσία, στη Μασσαλία, με βασικούς στόχους τους Βρετανούς οπαδούς.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ