Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Η Βόρεια Κορέα έκανε δικό της «Facebook»!

Η Βόρεια Κορέα έκανε δικό της «Facebook»!
Ένας «κλώνος» του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Facebook, έκανε την εμφάνισή του στη Βόρεια Κορέα, λίγο πριν τεθεί ξανά offline, σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρεται, βρισκόταν στο StarCon.net.kp και είχε πολλά από τα χαρακτηριστικά άλλων κοινωνικών δικτύων. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος το δημιούργησε, αλλά θεωρείται πως πρόκειται για ένα δοκιμαστικό project για κάποια μελλοντική υπηρεσία που θα παρέχεται από την υπηρεσία τηλεπικοινωνιών της χώρας.
Λίγο μετά την εμφάνισή του ωστόσο, το site χακαρίστηκε και πλέον δεν είναι προσβάσιμο. Ο εντοπισμός του έγινε από τον Νταγκ Μάντορι, ερευνητή της Dyn, ο οποίος ανέφερε ότι είναι πολύ σπάνιο να δει κανείς οποιαδήποτε ιστοσελίδα από την απομονωμένη χώρα- ωστόσο το όνομά της υποδείκνυε ότι σχετίζεται με την τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία Star της Βόρειας Κορέας.
Το site φέρεται να δημιουργήθηκε με βάση ένα software package ονόματι phpDolphin και διέθετε πολλά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα «κανονικά» κοινωνικά δίκτυα, όπως newsfeeds, συστήματα messaging καθώς και προσωπικούς χώρους. Παρόλα αυτά, πολλές σελίδες του φαίνονταν ημιτελείς. «Δεν πιστεύω ότι προοριζόταν να είναι προσβάσιμο έξω από τη Βόρεια Κορέα» είπε ο Μάντορι στο BBC.
tribune.gr