Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Μοναχόλυκος του ISIS ο σφαγέας του Γάλλου αστυνομικού και της γυναίκας του

Μοναχόλυκος του ISIS ο σφαγέας του Γάλλου αστυνομικού και της γυναίκας του
Μοναχόλυκος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δήλωσε ο τζιχαντιστής, που έσφαξε με μαχαίρι έναν Γάλλο αστυνομικό έξω από το σπίτι του, στη συνέχεια κράτησε ομήρους τη γυναίκα και το τρίχρονο παιδί τους, έσφαξε και τη γυναίκα -επίσης αστυνομικό- και σκοτώθηκε όταν η γαλλική Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι.

Ο δολοφονημένος αστυνομικός αναγνωρίστηκε ως ο Ζαν Μπαπτίστ Σαλβέν (Jean Baptiste Salvint).
Το τρίχρονο παιδί βρέθηκε σε κατάσταση σοκ ανάμεσα στα πτώματα της μητέρας του και του τζιχαντιστή φονιά.
Η τρομοκρατική ενέργεια έγινε στη Μανιανβίλ (Magnanville), 55 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού.
Το «πρακτορείο ειδήσεων» Amaq της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι ένας «μαχητής του ISIS πραγματοποίησε την επίθεση», αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για το νέο αποτρόπαιο έγκλημα.
amaq_paris
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Τρίτης για να συζητηθεί το νέο τζιχαντιστικό χτύπημα.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας, που κρατούσε μαχαίρι, φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) πριν επιτεθεί στον αστυνομικό, που δεν φορούσε στολή, έξω από το σπίτι του.
Στη συνέχεια ο τζιχαντιστής μπήκε μέσα στο σπίτι και πήρε τη γυναικά και το παιδί ομήρους.
Μιλώντας στους διαπραγματευτές της Αστυνομίας λέγεται ότι δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Όταν οι διαπραγματεύσεις κατέστησαν αδιέξοδες, η Αστυνομία πήρε την απόφαση να κάνει έφοδο στο σπίτι, κοντά στα μεσάνυχτα.
Μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς που ακολούθησαν την αστυνομική έφοδο.
Σύμφωνα με ανάρτηση κάποιου Ibn_Sayyid, στο Twitter, ο οποίος συστήνεται ως «ανεξάρτητος δημοσιογράφος», ο τζιχαντιστής φονιάς τράβηξε σε βίντεο τους φόνους που διέπραξε και τους έστειλε, μέσω διαδικτύου, σε επαφές του στη Συρία που δημοσίευσαν τα βίντεο των φονικών στο Facebook.
twitter
Υπενθυμίζουμε ότι πριν δυόμιση εβδομάδες, ένας οπλαρχηγός των τζιχαντιστών κάλεσε μέσω διαδικτύου τους οπαδούς της οργάνωσης στη Δύση να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις χώρες διαμονής τους.
«Η παραμικρή σας δράση στην καρδιά των εδαφών τους είναι πιο σημαντική για εμάς και από τον μεγαλύτερο ηρωισμό μας [στη Μέση Ανατολή]» ακούγεται να λέει ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνανί σε ηχογραφημένο μήνυμά του 31 λεπτών.
«Δεν υπάρχουν αθώοι στα εδάφη των σταυροφόρων», λέει ο ίδιος, προτρέποντας σε τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα εις βάρος αμάχων και γυναικοπαίδων στις χώρες της Δύσης.
Ο Αλ Αντνανί ζητά από τους οπαδούς των τζιχαντιστών να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις δυτικές χώρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και θα κρατήσει μέχρι τις 5 Ιουλίου, ώστε οι τζιχαντιστές μάρτυρες «να κερδίσουν τη μεγάλη ανταμοιβή για τη θυσία τους».

 http://www.tribune.gr/world