Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Η ομιλία του Πούτιν στην SPIEF: Για την Συρία, την Ουκρανία, τις κυρώσεις και το Αντι-ντόπινγκΗ ομιλία του Πούτιν στην SPIEF: Για την Συρία, την Ουκρανία, τις κυρώσεις και το  Αντι-ντόπινγκ


0 Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας κατά την σύνοδο της ολομέλειας στα πρόθυρα μιας νέας οικονομικής πραγματικότητας μέσα στο 20ο Διεθνές οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
 Μιλώντας κατά τη σύνοδο ολομέλειας της Αγίας Πετρούπολης  στο διεθνές οικονομικό φόρουμ (SPIEF)  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε [1] ότι πιστεύει στην  δημιουργία της μεγάλης  Ευρασιατικής  εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΚΑΕ και των  άλλων  χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, του Ιράν, του Πακιστάν και των εταίρων της ΚΑΚ.
Σύμφωνα με το Ρώσο  ηγέτη, ‘θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με την απλούστευση και την εναρμόνιση της νομοθεσίας στον τομέα της βιομηχανικής συνεργασίας και των επενδύσεων, με  μέτρα για την  τεχνική, και τη  υγειονομική διευθέτηση, την τελωνειακή καταγραφή και  την προστασία των δικαιωμάτων της  πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επιπλέον, στην ομιλία του ο αρχηγός του κράτους άγγιξε τα ζητήματα των   κυρώσεων κατά της Ρωσίας, την επέκταση του ΝΑΤΟ, την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Συρία, καθώς και την καταπολέμηση του ντόπινγκ.
Μιλώντας για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, ο Πούτιν τόνισε ότι η λογική των διεθνών σχέσεων, δεν μπορεί να βασίζεται σε αντιπαραθέσεις.
‘Δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι κινούμαστε σε ένα’ ψυχρό πόλεμο ‘Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θέλει και εμείς  σίγουρα δεν θέλουμε..», – Δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία αντιμετωπίζει την εποχή αυτή την  αδιαφορία για τη θέση της, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης με την πυραυλική άμυνα και την επέκταση του ΝΑΤΟ.
‘Για κάποιο λόγο χρειάζεται  να επεκτείνουν  συνεχώς τις υποδομές του ΝΑΤΟ και κινούνται  προς τα σύνορα της Ρωσίας. Αυτό γινόταν και  χθες- ή  τι προέκυψε; Εδώ πάλι, κατέλαβε  και το  Μαυροβούνιο,  Ποιος απειλεί το Μαυροβούνιο; Θέλω να πω, ξέρετε, εντελώς δεν δίνουν σημασία  για τη θέση μας. Σε όλα τα πράγματα », – δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η λογική της ύπαρξης του ΝΑΤΟ προϋποθέτει την ύπαρξη ενός εξωτερικού εχθρού. «Έχουμε μια εντελώς διαφορετική λογική, με στόχο τη συνεργασία και τον συμβιβασμό», – δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.
Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να συνεργαστεί με τις τρέχουσες ουκρανικές αρχές, εφόσον έχουν επιτύχει την  θέση τους με δημοκρατικά μέσα.
Δεν έπρεπε σίγουρα να δημιουργήσουν προηγουμένως θύματα του πραξικοπήματος την πρόκληση αιματηρών γεγονότων του εμφυλίου πολέμου για να τρομάξουν τον Ρωσόφωνο πληθυσμό στην Νοτιοανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία», συνέχισε ο Πρόεδρος.
Χαρακτήρισε την  δήλωση των Ουκρανικών Αρχών ότι είναι  δικαιολογία για να αναβάλουν  την εκτέλεση των συμφωνιών του Μινσκ και πρόσθεσε ότι υπό τις παρούσες περιστάσεις, η διεξαγωγή εκλογών στο Donbass  δεν είναι δυνατή.
«Πώς μπορείς να μιλάς για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης… Είναι απαραίτητο για την ανοικοδόμηση της οικονομίας, και τον  ανθρωπιστικό  τομέα. Τίποτα δεν γίνεται, απλά τίποτα. Και  αναβάλουν την επίλυση αυτών των προβλημάτων, αναφερόμενοι   στις πράξεις βίας στη ζώνη του διαχωρισμού των συγκρουόμενων μερών- είναι απλά μια δικαιολογία, μια δικαιολογία για να μην κάνουν τίποτα », – δήλωσε ο Πούτιν.
Την ίδια στιγμή ο αρχηγός του κράτους  συμφώνησε με το Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko σχετικά με την  ανάγκη να ενισχυθεί η αποστολή του ΟΑΣΕ στο Donbass με  τα όπλα της.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας, ο Πούτιν άγγιξε την κατάσταση στη Συρία. Τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ συμφωνεί ότι στην  χώρα θα πρέπει να σχηματιστεί αποτελεσματική ηγεσία.
Την ίδια στιγμή ο Πούτιν είναι πεπεισμένος  ότι η επίτευξη της Δημοκρατίας είναι δυνατή ‘μόνο μέσω των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών», και όχι με τη βία.

‘Η Αποδοχή του Συντάγματος και βάσει του Συντάγματος γίνεται η   διεξαγωγή των  εκλογών. Ποιο είναι το πρόβλημα όταν γίνουν υπό διεθνή έλεγχο;», κατέληξε.
Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταβάλουν προσπάθειες για να ενθαρρύνουν τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε εποικοδομητικό διάλογο με τη Δαμασκό.
«Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας, κυρίως οι Αμερικανοί εταίροι μας  ανάλογα με την περίπτωση, θα συνεργαστούν  με τους συμμάχους τους, που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, προκειμένου να παρακινηθεί η αντιπολίτευση σε εποικοδομητικές και κοινές εργασίες με τις συριακές Αρχές», – δήλωσε ο Πούτιν.
Τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τη Ρωσία δεν τους  χρειάζεται  « συνεχώς να παρεμβαίνουν στις  υποθέσεις μας, να  επισημαίνουν το  πώς ζούμε,  και να εμποδίζουν  την Ευρώπη να χτίζει  σχέσεις μαζί μας».
Ο Πούτιν αναφέρθηκε  σχετικά με την κατάσταση του ντόπινγκ στον αθλητισμό για τη Ρωσία, και επέστησε την προσοχή ότι η  πολιτικοποίηση του θέματος είναι ένα μεγάλο λάθος.

‘Όσο για τις επίσημες ρωσικές αρχές, ένα  θέλω να πω:… Είμαστε σθεναρά ενάντια σε κάθε ντόπινγκ Ως εκ τούτου, σε κρατικό επίπεδο, έχουμε αγωνιστεί και θα αγωνιζόμαστε  εναντίον του ντόπινγκ στον αθλητισμό», – κατέληξε ο Πρόεδρος.
Άγγιξε και το περιστατικό του αγώνα μεταξύ των Βρετανών  και των Ρώσων  οπαδών. ‘. Λοιπόν, πλήρης ντροπή  εγώ πραγματικά δεν ξέρω πώς 200 οπαδοί  μας τιμωρήθηκαν  εκεί και  για μερικές χιλιάδες Άγγλους  κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν Αλλά σε κάθε περίπτωση, η προσέγγιση της  επιβολής του νόμου  θα πρέπει να είναι η ίδια για όλους τους παραβάτες.», – Δήλωσε ο Πούτιν .
SPIEF συνεδρίαση με τη συμμετοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε απευθείας σύνδεση στην έκθεση  [2]

αναφορές
 είπε 
   (http://ria.ru/economy/20160617/1448915502.html)  SPIEF συνεδρία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε απευθείας σύνδεση έκθεση >> 
   (http://ria.ru/economy/20160617/1448915502.html)

http://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr