Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

To 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία: Συμφωνούν με ψήφισμα για Αρμενίους

A demonstration march of several Turkish associations passes the Brandenburg Gate in Berlin, organized by several Turkish associations and is directed against the Bundestag vote on an Armenia Resolution on 02 June 2016. EPA, Klaus-Dietmar Gabbert


Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 91%, δεν θεωρεί την Τουρκία του Ερντογάν αξιόπιστο εταίρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού καναλιού ARD, έναντι 79% τον Απρίλιο. Πάντως το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται ακόμα την Τουρκία.

Τo 89% των Γερμανών τάσσεται επίσης υπέρ της πλήρους εκπλήρωσης των κριτηρίων τα οποία έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών χωρίς απαραίτητα την εκπλήρωση του συνόλου των όρων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Το ψήφισμα με το οποίο αναγνώρισε χθες η γερμανική Βουλή τη γενοκτονία των Αρμενίων βρίσκει σύμφωνο το 74% των ερωτηθέντων και μόνο το 18% εμφανίζεται αντίθετο. Το 79% των Γερμανών επιθυμεί επίσης την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και μόλις το 17% τάσσεται εναντίον της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

 http://mignatiou.com