Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Ο απαράδεκτος Τόνι Μπλερ δικαιολογείται: Ο κόσμος είναι ασφαλέστερος χωρίς τον Σαντάμ!1

Protesters dressed as former British prime minister Tony Blair (C) hold a demonstration outside the Queen Elizabeth II Conference Centre as they wait for the release of the Chilcot Inquiry in London, Britain, 06 July 2016. The Chilcot Inquiry, chaired by Sir John Chilcot, examines the circumstances surrounding the British Governments involvement in the 2003 Iraq War. EPA, WILL OLIVERProtesters dressed as former British prime minister Tony Blair (C) hold a demonstration outside the Queen Elizabeth II Conference Centre as they wait for the release of the Chilcot Inquiry in London, Britain,


Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει την εισβολή στο Ιράκ το 2003 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την έκθεση κόλαφο που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σχετικά με τον πόλεμο και στην οποία επισημαινόταν ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης δεν ήταν η ύστατη λύση όπως παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο και τους πολίτες.

Η έκθεση αναφέρει ότι η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε ενώ οι διπλωματικές επιλογές δεν είχαν εκλείψει, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας σημείωσε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ είχαν ήδη αποφασίσει να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, εκείνος δεν μπορούσε να αναμένει περισσότερο χρόνο.
«Η έρευνα υποστηρίζει ότι η στρατιωτική δράση δεν ήταν η ύστατη επιλογή, επισημαίνει ωστόσο ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να καταστεί αναγκαία αργότερα. Με σεβασμό σας λέω πως δεν είχα την επιλογή αυτής της καθυστέρησης» υπογράμμισε ο Μπλερ στους δημοσιογράφους.
«Έλαβα αυτήν την απόφαση διότι πίστευα ότι ήταν το σωστό βάσει των πληροφοριών που είχα στην κατοχή μου και των απειλών που είχα αντιληφθεί» ότι υφίστανται.
Επιπλέον ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης τόνισε σήμερα ότι η ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν το 2003 ήταν η σωστή απόφαση, καθώς ο κόσμος σήμερα είναι «ασφαλέστερος».
«Λάβαμε τη σωστή απόφαση. Ο κόσμος είναι καλύτερος κι ασφαλέστερος» είπε.
Σε μια μακροσκελή δήλωση, ο Τόνι Μπλερ εξήγησε ότι δικαιολογεί τον πόλεμο της Βρετανίας στο Ιράκ.
«Όπως καταδεικνύει η έκθεση, δεν υπήρξαν ψέματα, το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση δεν εξαπατήθηκαν. Δεν υπήρξε μυστική δέσμευση για εμπλοκή στον πόλεμο».
«Εάν ο Ιρακινός δικτάτορας Σαντάμ Χουσέιν είχε παραμείνει στην εξουσία το 2003», «θα συνέχιζε να συνιστά μια απειλή για την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο» υποστήριξε ο Τόνι Μπλερ.
«Τουλάχιστον, παρ’ όλες τις προκλήσεις, σήμερα έχουμε στο Ιράκ μια εκλεγμένη κυβέρνηση και αναγνωρισμένη ως νόμιμη από τη διεθνή κοινότητα» υπογράμμισε ο Μπλερ που διετέλεσε πρωθυπουργός της Βρετανίας το διάστημα από το 1997 έως το 2007.
http://mignatiou.com/2016/07/zita-signomi-gia-tin-isvoli-sto-irak-o-bler-orgi-stis-ikogenies-ton-nekron-stratioton/
Α.Σ., ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP Λονδίνο, United Kingdom 
 http://mignatiou.com