Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ-1/29/7/2016ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ;) ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ. ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

2)ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΥΜΙΤ ΝΤΟΥΜΝΤΑΡ . ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ(ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ...)ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΟΥΣΑ ΑΒΣΕΒΕΡ. 

3)ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΕΛΙΧ ΤΣΟΛΑΚ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΑΙΝΤΙΝ ΟΥΝΑΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΛΑΡΧΟΣ ΒΕΙΣΕΛ ΚΟΣΕΛΕ(ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ....).

4)Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ).

5)ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΝΤΕΜ ΧΟΥΝΤΟΥΤΙ-ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΓΚΟΥΒΕΣ-ΙΛΧΑΝ ΤΑΛΑΙ-ΣΑΛΙΜ ΟΥΛΟΥΣΟΙ-ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΕΧΜΕΤ ΝΤΙΣΛΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΙΛΑΙ ΣΕΛΤΖΟΥΚ. ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.

6)ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΕΣ. ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ 87 ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ-736 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ(ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ). ΚΑΙ 256 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ. ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 32 ΝΑΥΑΡΧΟΙ. 59 ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ. 63 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑΣ-ΓΚΟΛΤΣΟΥΚ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 30 ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ.314 ΣΜΗΝΑΡΧΟΙ-ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΙ. ΚΑΙ 119 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ-ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ-ΑΚΙΝΤΖΙ. 

7)ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ Η ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

8)ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ . 35 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ. 37 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ. 74 ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. 248 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ. 3 ΠΛΟΙΑ. ΚΑΙ 3992 ΕΛΑΦΡΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

9)21 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ 3 ΜΕΛΗ /ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΙΝΤΑΚ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΕΙΑΣ-ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΦΕΤΟΥΛΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ.

10)ΠΑΝΤΩΣ 6 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΠΗΡΑΝΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ ΣΕΝΙΧ ΤΣΕΤΙΝ-ΚΑΝΤΙΡ ΣΑΓΚΛΙΣ, ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΛΕΝΕΝΤ ΜΠΕΚΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΛΙ ΤΟΥΡΚΣΕΡ-ΕΡΑΥ ΓΚΟΥΓΚΛΝΕΡ ΚΑΙ ΤΑΙΦΟΥΝ ΟΥΡΜΠΑΙ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ....