Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ -2/ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ(ΤΟΝ ΤΟΤΕ) ΤΟ 1960 ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΕΜΑΛ ΓΚΙΟΥΡΣΕΛ ΚΑΙ ΤΟ 1980 ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΑΝ ΕΒΡΕΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

2)ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1960 ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΛΠΑΡΣΛΑΝ ΤΟΥΡΚΕΣ/ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΝΤΕΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ...
.
3)ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 1971 ΠΑΛΙ Ο ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΕΜΝΤΟΥΓΚ ΤΑΓΚΜΑΚ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ. ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΝΙΧΑΤ ΕΡΙΜ/ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ/ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΜΕΤΑ Ο ΕΒΡΕΝ/ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΟΡΟΤΟΥΡΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΜΗ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΟΥΌΥΣΙ ΑΚΑΡ(ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΒΟΣΝΙΑ-ΚΟΣΟΒΟ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. /ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ.

4)ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ;

5)Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΗ/ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ. ΑΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ....ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΠ(ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΝΩ).ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ...ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ/ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ....ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΑΓΑΓΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ(ΕΧΟΥΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΑ...)

6)ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ 'ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ" ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Α/ΓΕΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΜΠΟΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΟΥΜΤΑΡ. ΑΡΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΛΕΓΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΡΑ Η ΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ....ΑΦΗΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ..
..
7)ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ/ΣΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΣ. ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΝΤΟΓΚΑΝ-ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ-ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ-ΤΣΟΛΑΚ- ΦΙΣΟΥΝΟΓΛΟΥ-ΟΖΓΚΟΚ ΚΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΤΙ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΑΚΑΡ(ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ) ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ(ΧΩΡΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΩΣΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ), ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΑΛΙΚ ΤΣΟΛΑΚ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ. ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΚΑΛΙΠ ΜΕΝΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.