Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-2/ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΥ Η ΤΥΧΟΝ (ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ) ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΔΥΣΗ. ΟΠΩΣ:

*ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ

*Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS


*ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ.

*ΠΟΛΛΑ ΔΙΜΕΡΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΕΚΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. 

*ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ.

*ΣΕ ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΧΕΛ...

*ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΝΑΤΟΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.

*ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

*ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ(ΣΟΥΝΙΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΙΙΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ), ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ/ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Ή ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ.

*ΒΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ . 

2)ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ /ΒΑΣΗ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑΣ.

3)ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ(ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ) ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ) Ή ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΚΑ. ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. 

4)ΤΕΛΟΣ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΛΛΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Η ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ , Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΩ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ TUREXIT. ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΗΔΗ ΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ....ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΕΞΟΔΟ....ΜΕΧΡΙ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.