Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΑΛΚΥΡΙΑ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΠΡΙΝ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΕ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ(ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ) ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΣΤΗΓΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ.


2)ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ' ΣΤΟ ΡΑΣΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΡΩΣΙΑΣ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟ-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ" ΣΤΟ ΟΜΠΕΡΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ/ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΥΣΤΡΙΑ.

3)Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΩΣ 'ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ"ΤΟΥ 1944..ΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ"ΒΑΛΚΥΡΙΑ" ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ/ΜΙΚΡΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ/ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΠΟΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΝΤΙΝ.

4)ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΧΙΤΛΕΡ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ/ΚΑΙ ΜΗ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ. ΟΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΗΣΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΟΥΛΜΠΡΙΧΤ, Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΕΝΙΝΓΚ ΦΟΝ ΤΡΕΣΚΟΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ(ΓΟΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΙ-ΝΑΖΙ ΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ) ΚΛΑΟΥΣ ΦΟΝ ΣΤΑΟΥΦΕΜΠΕΡΓΚ.(ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ). Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΡΙΝ 9 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΒΑΥΑΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

5)ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΕΠΕΖΗΣΕ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ. ΑΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

6)ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΛΚΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ. ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΣΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ. ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Γ ΡΑΙΧ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΡΟΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ. ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

7)ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ. Ο ΣΤΑΟΥΦΕΜΠΕΡΓΚ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΤ ΣΧΕΔΙΟΥ SPARK ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1943.

8)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΛΚΥΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΤΑΙΝΙΑ "ΒΑΛΚΥΡΙΑ" ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ.