Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ/ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΤΙ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΗ ΣΤΟ BLUE SKY.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)140 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ-ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ-ΜΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ-ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.


2)ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΛΠ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

3)Η ΟΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ...
.
4)ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2016 ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ. ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΡΑΚ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ/ΣΥΛΛΟΓΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.

5)ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ-ΡΑΝΤΑΡ AWACS ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035 ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΠΑΡΑ ΤΑ BREXIT ΚΛΠ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΓΑΛΛΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

6)Η ΔΥΝΑΜΗ/ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

7)ΑΝΑΠΤΥΞΗ 4 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ 3 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΤΤΟΝΙΑ.

8)ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 139/140 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ 23 ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

9)ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑ.

10)ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΟΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑ.

11)ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΕΡΑΦΟ 51 ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΙΟΥ 5 ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΙΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

12)ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΠΧ ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ/ASEAN-ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ, Η ΑΛΓΕΡΙΑ, Η ΤΥΝΗΣΙΑ, ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ, ΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ, Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΛΠ.

13)ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ-ΧΗΜΙΚΑ-ΠΥΡΓΝΗΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ.

14)7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

15)ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΟΙ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑ.

16)Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ.

17)ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ.

18)ΔΟΘΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2014.

19)Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2018 ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.