Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 90.1FM /ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ./ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑ-ΜΕΤΑΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ.

2)Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ-ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΒΑΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

3)ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ TO ISIS. ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΟΥ ΙΡΑΚ, ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΔΟΓΜΑ.

4)ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 29ο ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ.(ΠΧ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑ/ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.

5)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ-ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΝΑΤΟΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΛΠ.