Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Φήμες για πραξικόπημα «μαϊμού» για να προλάβει ο Ερντογάν τα χειρότερα!!

Φήμες για πραξικόπημα «μαϊμού» για να προλάβει ο Ερντογάν τα χειρότερα
Πραξικόπημα Τουρκία: Η πιστή στον Ερντογάν στρατιωτική ηγεσία ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 104 πραξικοπηματίες και συλληφθεί τουλάχιστον 1.563.
Την ίδια ώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από εικόνες και βίντεο Τούρκων στρατιωτών στασιαστών να συλλαμβάνονται από την τουρκική Αστυνομία.

Είναι πράγματι «εντυπωσιακό» πώς η Αστυνομία στην Τουρκία «νικά» τον στρατό.
Δεν είναι λίγοι εξάλλου που λένε, παρακολουθώντας τα γεγονότα, ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η πιθανότητα ενός πραξικοπήματος «μαϊμού» για να ισχυροποιηθεί ο Ερντογάν και για αυτό επικαλούνται διάφορα «λάθη», όπως ότι το πραξικόπημα αντί να γίνει ξημερώματα (για να τους πιάσουν στον ύπνο) έγινε βραδινές ώρες με όλους τους πολίτες στους δρόμους, ή ότι ακόμα δεν έγιναν συλλήψεις πολιτικών.
Πράγματι, το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε το «εγχειρίδιο» καμίας επιτυχημένης Χούντας «προβληματίζει» εύλογα.
Καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε την πιθανότητα να συνέβη αυτό το πραξικόπημα «παρωδία» για να προλάβουν το πραγματικό πραξικόπημα.
Βεβαίως πολλές από αυτές τις εκτιμήσεις είναι πρόωρες και κινδυνεύουμε να παρασυρθούμε σε θεωρίες συνωμοσιολογίας.
Ωστόσο, ο Ερντογάν είναι γνωστός μέγας προβοκάτορας και αδίστακτος, πράγμα που δεν πρέπει να το παραβλέπουμε.
Χαρακτηριστικό είναι το επόμενο βίντεο, στο οποίο αστυνομικοί και όχλος ισλαμιστών ξυλοκοπούν τους στρατιώτες που κατέλαβαν το CNN Turk.
Τι είδους πραξικόπημα είναι αυτό που οι φαντάροι δέρνονται από αστυνομικούς και διαδηλωτές; Το έχετε ξαναδεί στον πλανήτη;

tribune.gr