Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Θρίλερ στο Αιγαίο με το «κυνήγι» τούρκων στασιαστών – Καμία παραβίαση τονίζει το υπ. Άμυνας


Θρίλερ στο Αιγαίο με το «κυνήγι» τούρκων στασιαστών – Καμία παραβίαση τονίζει το υπ. Άμυνας
Θρίλερ στο Αιγαίο με το «κυνήγι» τούρκων στασιαστών που έχει κινητοποιήσει και τις ελληνικές αρχές, που πάντως μιλούν για μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων.
Σε ότι αφορά τις πληροφορίες που ανέφεραν για συλλήψεις δυο τούρκων υπηκόων στην Συμή δεν επιβεβαιώνονται, ενώ σε ότι
αφορά τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F16 για να εντοπίσουν τα φουσκωτά που πληροφορίες της Χουριέτ ανέφεραν ότι κινούνται από τα τουρκικά παράλια προς την Σύμη, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις διέψευσαν κατηγορηματικά.
Σημειώνεται ότι στον ιστότοπο της Χουριέτ, υπήρξε δημοσίευμα στο οποίο η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHΑ, κάνει λόγο για επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.
Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές του Λιμενικού, του Ναυτικού και της αστυνομίας με ενεργοποιημένη την διάταξη της επιτήρησης, μετά τις πληροφορίες ότι δύο φουσκωτά από την Τουρκία προσεγγίζουν την Σύμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ οι δύο λέμβοι βρίσκονται βόρεια της Σύμης.
Ήδη από χθες υπήρχε πληροφορία ότι πρόκειται για κάποιους κομάντο του τουρκικού στρατού που διέφυγαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

 tribune.gr