Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!Καταριανός υπουργός «καρφώνει» Σ. Αραβία και Εμιράτα για το πραξικόπημα στην Τουρκία!

Καταριανός υπουργός «καρφώνει» Σ. Αραβία και Εμιράτα για το πραξικόπημα στην Τουρκία
To Al Masdar News μεταδίδει ότι ο υπουργός του Κατάρ Χαλίντ Αλ Ατίγια (Khalid al Attiyah), ισχυρίστηκε -με ανάρτησή του στα social media- ότι έχει στην κατοχή του ένα «εμπιστευτικό έγγραφο» το οποίο αποδεικνύει ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γνώριζαν από πριν για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία αλλά δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.

«Αυτό το έγγραφο αποδεικνύει ότι ένας Σαουδάραβας Εμίρης και κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος των Εμιράτων είχαν γνώση, εκ των προτέρων, μιας επικείμενης συνωμοσίας ανατροπής του Τούρκου Προέδρου, μέσω της συμμετοχής τους στην άσκηση Anatolian Eagle τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, απέφυγαν να ενημερώσουν τις τουρκικές Αρχές», φέρεται να έγραψε ο υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.
Σύμφωνα με το φημολογούμενο έγγραφο, το πραξικόπημα ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο, αλλά έγινε στις 15 Ιουλίου για αγνώστους λόγους.
Το Al Masdar News αναφέρει ότι οι σύμμαχοι Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν διαφωνίες σε διάφορα θέματα, όπως τι θα γίνει με τη Μοσούλη μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος και το κουρδικό. Τώρα τελευταία, η επαναπροσέγγιση των Τούρκων με τους Ρώσους έχει ανησυχήσει σοβαρά Σαουδάραβες και Ιρακινούς.
Να σημειώσουμε με τη σειρά μας ότι ο λογαριασμός στο Twitter του Καταριανού υπουργού φαίνεται ότι έχει απενεργοποιηθεί.
KHALID