Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Ο στρατός της Συρίας περικύκλωσε τους τουρκόφιλους μέσα στο Χαλέπι


Ο στρατός της Συρίας περικύκλωσε τους τουρκόφιλους μέσα στο Χαλέπι
Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας κατάφεραν να περικυκλώσουν τις συνοικίες που ελέγχουν οι ισλαμιστές μέσα στην πόλη Χαλέπι και να τους αποκλείσουν από τον έξω κόσμο.
Η μόνη ελεύθερη δίοδος, η λεωφόρος Καστέλο, από την οποία ανεφοδιάζονταν οι ισλαμιστές μέσα στην πόλη του Χαλεπιού έκλεισε την Πέμπτη λόγω επέλασης των κυβερνητικών δυνάμεων, που πλέον έχουν τη συγκεκριμένη οδό στο βεληνεκές πυρός τους.

castello_road_aleppoΗ οδός Καστέλο, όπως την «κοιτούν» οι στρατιώτες από τις νέες κυβερνητικές θέσεις.

«Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί ούτε να μπει ούτε να βγει από το Χαλέπι», τόνισε ο Ζακάρια Μαλαχίφτζι, από την ισλαμιστική ένοπλη ομάδα Φαστακίμ.
Άλλη πηγή από τους ισλαμιστές τόνισε ότι όλες οι οργανώσεις με παρουσία στην περιοχή στέλνουν ενισχύσεις ώστε να αναχαιτιστούν οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ κακή, καθώς ο στρατός του καθεστώτος «έχει αεροπορική κάλυψη».
Μέσα στο Χαλέπι υπάρχουν ένοπλες ομάδες του τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ισχυρές δυνάμεις του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, και Τούρκοι εθελοντές.
Οι Ρώσοι, πριν τα «ξαναβρούν» με τους Τούρκους είχαν καταγγείλει ότι η Άγκυρα είχε στείλει μέσα στο Χαλέπι και Τούρκους κομάντος που υποκρίνονταν τους αντάρτες.
Δείτε τον πολεμικό χάρτη της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, με κίτρινο οι Κούρδοι και με πράσινο οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές με τους συμμάχους τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.
aleppo_7_july_2016
Στον επόμενο πολεμικό χάρτη, η πράσινη γραμμή που βλέπετε δείχνει ακριβώς πιο κομμάτι της οδού Καστέλο ελέγχεται από τα κυβερνητικά πυρά.
aleppo_7_july_2016_2www.tribune.gr