Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος αποχωρεί από το δυτικό Ιράκ

Πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος αποχωρεί από το δυτικό Ιράκ
Αφού υπέστη σημαντική ήττα στην πόλη Φαλούτζα, το Ισλαμικό Κράτος αποσύρει τους τζιχαντιστές του από τη δυτική επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ και αφήνει τα εδάφη να ανακαταληφθούν από τον ιρακινό στρατό.
Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Χαλιντίγια, στην επαρχία Άνμπαρ, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι τζιχαντιστές έφυγαν από την πόλη και κατέφυγαν στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ, κοντά στην παραμεθόριο με τη Συρία.

Ο Αλί Νταούντ Ντλεμί επιβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους και τον βαρύ οπλισμό τους όπως και τα τεθωρακισμένα και εξοπλισμένα τους οχήματα, ωστόσο, χτυπήθηκαν σκληρά από αεροπορικές επιδρομές ιρακινών και αμερικανικών αεροπλάνων, υφιστάμενοι μεγάλες καταστροφές.
Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ιρακινά και αμερικανικά αεροπλάνα εντόπισαν και βομβάρδισαν φάλαγγες τζιχαντιστών, σκοτώνοντας εκατοντάδες και καταστρέφοντας τουλάχιστον 200 οχήματα.
Τοπικές πηγές αναφέρουν στα ιρακινά Μέσα ότι οι τζιχαντιστές που χτυπήθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές και πάμπολλοι σκοτώθηκαν, ήταν κυρίως ξένοι εθελοντές που πολεμούσαν για το Ισλαμικό Κράτος.
Η πόλη Φαλούτζα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιανουάριο του 2014 και απελευθερώθηκε από τις ιρακινές δυνάμεις στα τέλη Ιουνίου του 2016.

 www.tribune.g