Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Αμετανόητος με κάλυψη Γκάμπριελ και γερμανικού ΥΠΕΞ ο υβριστής Ραμσάουερ!! ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!

Αμετανόητος με κάλυψη Γκάμπριελ και γερμανικού ΥΠΕΞ ο υβριστής Ραμσάουερ
«Δεν μπορώ να το φανταστώ και δεν έχω λόγους να αμφισβητώ τα λόγια του Πέτερ Ραμσάουερ» δήλωσε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Bild am Sonntag, αναφερόμενος στο περιστατικό ρατσιστικής προσβολής του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag προς Ελληνα φωτογράφο και μέσω αυτού βέβαια προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Την ίδια ώρα καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του κ. Γκάμπριελ και της αντιπροσωπείας του στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα ο Π. Ραμσάουερ είχε βρίσει Έλληνα φωτορεπόρτερ λέγοντας του «μη με αγγίζει βρομιάρη Έλληνα».
Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ ισχυρίζεται ότι δεν αντελήφθη κάτι, αλλά ενημερώθηκε αργότερα από τον Γερμανό πρέσβη ότι υπήρχε μια τέτοια φήμη.
Από την πλευρά του ο κ. Ραμσάουερ δίνει συνέχεια στο θέμα, δηλώνοντας προς την εφημερίδα: «Ο φωτογράφος έφθασε καθυστερημένος, σπρώχθηκε προς τα εμπρός και με αυτόν τον τρόπο με χτύπησε δυνατά στα πλευρά. Ως πρώην τερματοφύλακας, μπορώ να αντέξω πολλά. Ο ισχυρισμός ότι έσπρωξα ή προσέβαλα έναν φωτογράφο είναι ψευδής».
Σύμφωνα πάντως με δήλωση του φωτογράφου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο κ. Ράμσάουερ όχι μόνο τον προσέβαλε, αλλά «επανέλαβε τις ύβρεις του και στα αγγλικά».
Ο φωτογράφος ωστόσο τονίζει ότι για τον ίδιο το θέμα έχει λήξει, καθώς πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, αλλά όχι ο κ. Ραμσάουερ, του ζήτησαν συγγνώμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ούτε ο γερμανός πρέσβης ούτε οι συνεργάτες του ζήτησαν συγγνώμη από τον φωτογράφο, διότι δεν υπάρχουν μάρτυρες για την υποτιθέμενη προσβολή.
«Εδώ πρόκειται για μια περίπτωση μαρτυρίας εναντίον μαρτυρίας», δήλωσε στην Bild am Sonntag υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση το περιστατικό είναι κάτι περισσότερο από ατυχές.
Σχετικά θέματα:
Ραμσάουερ στο Μαξίμου: "Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!"
Ποιος είναι ο... "εξαγνιστής" των Γερμανών που βρίζει τους Έλληνες
Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση η επίθεση Ραμσάουερ στους Έλληνες
Διαψεύδει το "βρομιάρη Έλληνα" και προκαλεί ξανά ο Ραμσάουερ
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας απαντά στον Ραμσάουερ: "Αρχή άνδρα δείκνυσι!"

 http://www.thepressroom.gr/