Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Ειδικός Τρομοκρατίας: Οι τζιχαντιστές επιλέγουν εμπορικά κέντρα κι άλλους «εύκολους στόχους»


Ειδικός Τρομοκρατίας: Οι τζιχαντιστές επιλέγουν εμπορικά κέντρα κι άλλους «εύκολους στόχους»
Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Ραφαέλο Παντούτσι (Raffaello Pantucci), ισχυρίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει υψηλά τη Γερμανία στην τρομοκρατική ατζέντα του, διαβάζουμε στη βρετανική Express.

«Είναι μια χώρα (η Γερμανία) που το Ισλαμικό Κράτος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να της επιτεθεί. Τη βλέπουν ως μια από τις χώρες που μάχεται με τη Συμμαχία εναντίον τους, είναι μια χώρα με πολλή προσοχή γύρω από τα θέματα του προσφυγικού και της σημαντικής ευρωπαϊκής της δύναμης».
Τα εμπορικά κέντρα κι άλλοι εύκολοι στόχοι επιλέγονται από τους τρομοκρατικούς πυρήνες για τα χτυπήματά τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ανάγκη να αποκτήσουν υψηλότερη ασφάλεια.
«Γνωρίζουμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις στοχεύουν σε εύκολους στόχους και μπορεί να χρησιμοποιηθούν μέτρα ασφάλειας [σε αυτούς] παρόμοια με τα αεροδρόμια, αλλά η αλήθεια είναι ότι τότε θα στραφούν σε κάτι άλλο.
Για παράδειγμα, εάν κάνεις πιο σκληρά τα μέτρα ασφαλείας παντού εκτός από τα θέατρα, τότε θα χτυπήσουν τα θέατρα. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις παντού τόσο ισχυρή ασφάλεια όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ανθρώπους αποφασισμένους να εξαπολύσουν μια επίθεση», επισημαίνει ο Ραφαέλο Παντούτσι.

 tribune.gr/world/