Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨"ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

 
 
Προς το Λαό απευθείας: Συμπατριώτες , Συμπατριώτισσες

Σας επισυνάπτουμε για ενημέρωση  και  με την παράκληση να προωθήσετε περαιτέρω για ευρύτερη ενημέρωση, την πιο κάτω επιστολή.  Όπως θα διαπιστώσετε πρόκειται για σοβαρούς δικούς μας προβληματισμούς τους οποίους απευθύναμε στους διαχειριστές του Κυπριακού. Επιδιώκοντας ταυτόχρονα
να  αφυπνήσουμε και τον Κυπριακό Λαό, δώσαμε σε μορφή ανοιχτής επιστολής, το περιεχόμενο στον Τύπο  για να δημοσιευθεί / μεταδοθεί.  Επειδή όμως   τα  Μέσα Ενημέρωσης  αρνούνται να συμβάλουν στην ενημέρωση του πολίτη με  θέσεις και απόψεις υπερκομματικών  οργανωμένων συνόλων, όπως το Σωματείο μας, ζητούμε απο εσάς να ενημερωθείτε και να βοηθήσετε στην κυκλοφορία της και ο καθένας να συμβάλει όσο μπορεί για έγκαιρη αναστροφή των εξελίξεων, με παρεμβάσεις όπου ο καθένας μπορεί να το πράξει.


« « «ΑΚ121/2016                                                                                              25.6.2016

Αφορά τους διαχειριστές του Κυπριακού (Κυβέρνηση, Κόμματα και Βουλή)  οι οποίοι εξακολουθούν να επιμένουν σε συμβιβασμό με την κατοχή, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας της οποίας η βάση είναι τα παράνομα δεδομένα που δημιούργησε η Τουρκία  επι του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα οποία συνοψίζονται: 
Ø  στο ρατσιστικό γεωγραφικό διαχωρισμό του Λαού και,
Ø   την ύπαρξη ξεχωριστής Τουρκικής Διοικησης στα κατεχόμενα.
 Αφορά επίσης και όλους όσους διατυπώνουν μεν διαφωνίες για χειρισμούς  και επιμέρους πτυχές των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να ζητούν τερματισμό των δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, που είναι και η ουσία των πολύχρονων  αδιεξόδων στο Κυπριακό.


Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,


... ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΑΞΕΩΣ... ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΣΘΕ ΣΕ ΤΑΞΗ...
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ...

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου,  κατευθυνόμενης μάλιστα όπως  φαίνεται, έξαρσης πολιτικής και διπλωματικής δραστηριότητας η οποία κατα τη γνώμη μας, πλήττει ανεπανόρθωτα το δίκαιο  αγώνα μας για απαλλαγή απο την Τουρκική κατοχή. Είναι μια δραστηριότητα εκτός Συνταγματικής τάξης και Διεθνούς Δικαίου, η οποία υπονομεύει το Δημόσιο Συμφέρον.  Παρατηρείται μια, μη συγκροτημένη  διπλωματική  δραστηριότητα χωρίς αντικατοχική  στρατηγική βάση. Δείχνει να αποτελεί σειρά σπασμωδικών ενεργειών και αντιδράσεων σε υποβολιμιαίες προτάσεις και ιδέες, οι οποίες μάλιστα αντιστρατεύονται τα Δίκαια του Κυπριακού Λαού. Το τραγικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω κοσμογονικών αναπροσαρμογών, γεγονός που έπρεπε να οδηγεί και σε μια επανεξέταση της δικής μας στρατηγικής, άλλης απο τη σημερινή, με στόχο τη διασφάλιση των δικών μας συμφερόντων. Θέλουμε με αυτή την επιστολή να σας επιστήσουμε την προσοχή ως  διαχειριστών του Κυπριακού Προβλήματος, στις Συνταγματικές και νομικές σας ευθύνες έναντι του Λαού, πέραν των ηθικών και ιστορικών ευθυνών τις οποίες δεν πρέπει να λησμονάτε και να σας  συστήσουμε: 

·         Μην γίνεσθε (όσοι γίνεσθε)  «βαποράκια»  ιδεών και υποβολιμιαίων απόψεων των διάφορων  Κέντρων , Πρεσβειών  και Σαλονιών.
·          Πάψετε να συγχίζετε το Λαό με μισόλογα και ατάκες. Πείτε ξεκάθαρα τί απαιτούν απο το Λαό μας τα ξένα Κέντρα, συνοδοιπόροι των Τούρκων κατακτητών.
·         Είτε απορρίπτετε τις εγκληματικά παράλογες απαιτήσεις τους , έιτε τις μεταφέρετε και με μπέσα αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας ενώπιον του Λαού. Μην τις αναμασάτε και αδιευκρίνιστες  να τις συντηρείτε στο προσκήνιο. Υπονομεύουν την ουσία.
·         Φτάνει πια διγλωσσίες και υποκρισίες.  Οι πτυχές του Κυπριακού είναι ξεκάθαρες:
Ø  Έχουμε παράνομη Τούρκικη κατοχή η οποία πρέπει να τερματιστεί. Αρα αυτό πρέπει να ζητάτε και γιαυτό να αγωνίζεσθε.  Για να τερματιστεί η κατοχή πρέπει τα Τουρκικά στρατεύματα να φύγουν όλα χωρίς όρους και περιορισμούς. Δεν πρέπει να μπαίνετε στη λογική συζητήσεων άλλων ενδιάμεσων επιλογών, όπως περί παραμονής κάποιων αριθμών  στρατευμάτων, ούτε τάχα με καμουφλάζ  άλλης «στολής» κ.λ.π.. Ούτε πρέπει να συζητούνται χρονοδιαγράμματα  αποχώρησης των στρατευμάτων πέραν του χρόνου που  χρειάζεται ένας στρατός,  να επιβιβασθεί  στα μεταφορικά του μέσα και να επιστρέψει εκεί, απο όπου επέδραμε..
Ø  Έχουμε παράνομο εποικισμό ο οποιος δεν νομιμοποιείται με κανένα τρόπο. Σε αυτό το θέμα μια είναι η θέση. Να φύγουν όλοι οι έποικοι ανεξαίρετα και να αποκατασταθεί ο Δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου όπως αυτός είχε φυσιολογικά εξελιχθεί δια μέσου των αιώνων μέχρι το 1974.
Ø  Δεν πρέπει να τίθεται θέμα στρατιωτικών εγγυήσεων απο κανένα. Οι παράνομες συνθήκες Εγκαθίδρυσης και Εγγυήσεως  του 1960  έχουν  αναιρεθεί και καταστρατηγηθεί και ο σκοπός για τον οποίο πολύ κακώς επεβλήθησαν  τότε, έχει σήμερα ξεπερασθεί. Σήμερα τα Κράτη είναι κυρίαρχα και εγγύηση τους είναι η Διεθνής τάξη όπως αυτή καθορίζεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Γιαυτό πρέπει να απορρίπτεται στη γένεσή της κάθε προσπάθεια συζήτησης άλλων διάφορων τάχα  επιλογών εγγυήσεων,  για  να μην παραπαίουμε χάνοντας πολύτιμο χρόνο..
  • Μην αυτοαναιρείσθε με αντιφατικές διαχρονικά δηλώσεις στο θέμα του Φυσικού αερίου.  Εφόσον ισχυρίζεσθε ότι η λύση ΔΔΟ θα μας εξασφαλίσει τη συνέχεια της Κυπριακής
Δημοκρατίας, με μια κυριαρχία και,και,και, που λέει το γνωστό ποίημα σας, τότε δεν πρέπει να ισχύει διαμοιρασμός  εσόδων μεταξύ Κοινοτήτων απο την αξιοποίηση του πλούτου.  Τα έσοδα θα αποτελούν εισόδημα του κυρίαρχου  Κράτους το οποίο θα χρηματοδοτεί τον Κρατικόν προϋπολογισμό για το δημόσιο όφελος.   Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείσθε απο τώρα να υπόσχεσθε εδώ και εκεί, ότι μέρος των εσόδων απο το Φυσικό αέριο θα χρηματοδοτήσει τη λύση. ( Εξάλλου αν πρέπει να διαμοιρασθούν λεφτά απο το Φυσικό αέριο οι μόνοι που δικαιούνται  είναι οι πρόσφυγες για απώλεια εισοδημάτων 42 χρόνων, τα οποία έπρεπε να ζητάτε απο την Τουρκία κάθε χρόνο και δεν το κάμνετε) Ο Φυσικός πλούτος της Κύπρου δεν έχει καμμιά σχέση με το κόστος της λύσης. Στη συνομολόγηση οποιασδήποτε λύσης, πρέπει απο τώρα να γίνεται ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι  το κόστος αποκατάστασης της παραβιασθείσας τάξης  θα πρέπει εξολοκλήρου να το αναλάβει ο κατακτητής, η Τουρκία.   Εμάς δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει πού θα βρεί τα λεφτά  η Τουρκία.
  • Θα πρέπει να σταματήσετε  να ξοδεύετε λεφτά του φορολογούμενου πολίτη τρέχοντας εδώ και εκεί να βρείτε εσείς χρηματοδότες. Είναι ντροπή να «δκιακονάτε» λεφτά  για να ξεπουληθούν οι περιουσίες μας  με αποζημείωση. Η δική μας επιλογή δεν είναι η αποζημίωση ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην πατρική γη, πράγμα που μειώνει ουσιαστικά και το κόστος της λύσης. Αυτό είναι Ανθρώπινό μας Δικαίωμα το οποιο δεν απεμπολούμε..
  • Το κόστος για το οποίο πρέπει να είναι υπόλογη  η Τουρκία και του οποίου ποσού, έπρεπε να επιδίωκετε   ήδη την είσπραξή  στα δικαστήρια,
  • το συνοψίζουμε στα εξής:

v   Πολεμικές αποζημιώσεις για κλοπή και καταστροφή κινητής και ακίνητης περιουσίας όλων των εκτοπισμένων και προσφύγων
v  Πολεμικές αποζημειώσεις για απώλεια ζωών αγαπημένων προσώπων του κάθε εκτοπισμένου και πρόσφυγα
v  Πολεμικές αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη λόγω του εκτοπισμού του κάθε πρόσφυγα και εκτοπισμένου
v  Πολεμικές αποζημειώσεις για παράνομη αιχμαλωσία,  βιασμούς , κακομεταχείριση, τραυματισμούς , βασανιστήρια και την  συνεπακόλουθη ψυχική οδύνη.
v  Πολεμικές αποζημειώσεις για ψυχική οδύνη οικογενειών αγνοουμένων
v  Αποζημίωση για το «σκότωμα» του οράματος ζωής του κάθε εκτοπισμένου και πρόσφυγα
v  Αποζημίωση για την απώλεια χρήσης και εισοδημάτων των προσφύγων τα τελευταία 42 χρόνια
v  Αποζημείωση για καταστροφή και στρέβλωση του Φυσικού περιβάλλοντος της κατεχόμενης περιοχής
v  Πολεμικές και μη αποζημιώσεις  προς το Κράτος για καταστροφή υποδομών και άλλων εγκαταστάσεων.
v  Αποζημίωση προς το Κράτος για κλοπή, καταστροφή ιστορικών μνημείων, πολιτιστικής κληρονομιάς, εκκλησιών και άλλων τόπων λατρέιας.
v  Κόστος εφαρμογής της λύσης. Π.χ. αποναρκοθέτηση περιοχής, κατεδαφίσεις όπου θα χρειάζεται, αποκατάσταση περιουσιών και περιβάλλοντος όπου θα χρειάζεται. Αποκατάσταση Υπηρεσιών, οδικών έργων κ.λ.π.

Να μην περιμένετε  τρίτους να μας υπολογίσουν το κόστος της λύσης. Είμαστε  πιστεύουμε εμείς ικανοί να κάνουμε τον υπολογισμό.  Ήδη το Κράτος έπρεπε να έχει υπολογισμένες τις πολεμικές αποζημειώσεις που οφείλει η Τουρκία  και να επιδίωκε  την είσπραξή τους  στα δικαστήρια..

  • Θα είστε προσωπικά και συλλογικά υπεύθυνοι, νομικά και άλλως πως,  αν τελικά στα πλαίσια λύσης φορτωθεί ο Κυπριακός Λαός έστω και ένα ευρώ οικονομική επιβάρυνση είτε με  ατομική, άμεση, ή, έμμεση φορολογία , είτε με την υποχρέωση αποπληρωμής δανείου που θα δοθεί για να πληρωθεί το κόστος της λύσης.
  • Πρέπει να ξεκαθαρίσουν  επιτέλους πολλά ερωτηματικά. Είμαστε κοντά για λύση εντός του 2016, ή οχι; Υπήρξε πρόοδος  στις συνομιλίες, ναι  ή οχι;  Συμφωνείτε με την ενορχηστρωμένη άποψη  ΟΗΕ, ΕΥΡΩΠΗΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ  και ΑΜΕΡΙΚΗΣ ότι πάμε για λύση εντός του 2016;
  • Ενόψει αυτού το συγχιστικού κλίματος απαιτούμε να ενημερωθούμε πλήρως και ουσιαστικά για το τί ακριβώς συμβαίνει. Όχι με συνθήματα  και διφορούμενα λόγια. Απαιτούμε να εφαρμοσθεί το Συνταγματικό μας Δικαίωμα στην πλήρη ενημέρωση μέσω εγγράφων, για τα συζητούμενα θέματα, τις θέσεις των Τούρκων , τις δικές σας θέσεις, τις διαφωνίες , τις συγκλίσεις.

Κύριοι, είναι Συνταγματική, νομική, ιστορική και ηθική ευθύνη και υποχρέωση σε αυτήν ακριβώς τη φάση να ενημερώσετε με έγγραφα τον Κυπριακό Λαό και να πάρετε απόψεις προτού ολοκληρωθεί πακέττο για να οδηγηθεί σε δημοψήφισμα.  Η διαμόρφωση πακέττου λύσης για ένα θέμα που αφορά το μέλλον του τόπου και του Λαού είναι θέμα που αφορά όλους,  από τη φάση της διαμόρφωσής του. Αυτό  απαιτεί και το Διεθνές Δίκαιο το οποίο προσυπόγραψε και η Κυπριακή Δημοκρατία και τη δεσμεύει έναντι του Λαού της.

Κλείνοντας και εν αναμονή της ενημέρωσης που ζητούμε, θα επαναλάβουμε τη θέση ότι, χωρίς να δοθεί άλλος χρόνος στην Τουρκία ώστε ανενόχλητη  να εδραιώνει και να πλασάρει διεθνώς το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα ως ξεχωριστή Κρατική οντότητα, πρέπει:
  • Να τερματιστεί η πορεία προς ΔΔΟ και,
  •  Να τροχιοδρομηθεί αντικατοχικός αγώνας για απελευθέρωση του τόπου.

Δεν είναι δυνατόν να σπαταλάται δημόσιο χρήμα για να γίνονται επισκέψεις στο εξωτερικό και το μόνο που ζητούν οι εκπρόσωποι μας , είτε Κυβερνητικοί , είτε Κομματάρχες, είναι  «να πιεσθεί η Τουρκία να συμβάλει, ή  να βοηθήσει για να βρεθεί λύση»  Αυτό που πρέπει να ζητείται ως βοήθεια απο τρίτους είναι να πιέζουν ώστε, η Τουρκία να τερματίσει την κατοχή Κυπριακών εδαφών, να αποσύρει τα στρατεύματά της και τους κουβαλητούς έποικους που έφερε μαζί της.  Να ξεκουμπιστεί απο την Κύπρο.  Τότε,  αυτόματα λύεται και το Κυπριακό.


Με εκτίμηση
Για το Σωματείο


Κλεάνθης Σολέας                                                                                Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Πρόεδρος                                                                                            Γραμματέας»»»