Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Ποιον Έλληνα ομογενή θέλει για αντιπρόεδρο των ΗΠΑ η Κλίντον (φωτο)

Ποιον Έλληνα ομογενή θέλει για αντιπρόεδρο των ΗΠΑ η Κλίντον (φωτο)
Το όνομα του Ναυάρχου ε.α. και πλέον Πρύτανη της σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts κ. Τζέιμς Σταυρίδη περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της υποψηφιότητας Κλίντον.
Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, που επικαλούνται πηγές στο περιβάλλον της υποψήφιας Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο, γνωστός στο ελληνικό κοινό ομογενής, μοιάζει να ικανοποιεί ένα από τα κριτήρια που έχει θέσει η κ. Χίλαρυ Κλίντον.

Κι αυτό είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα την συνοδεύσει στην εκλογική μάχη με τον Ντόναλντ Τράμπ να έχει στρατιωτική εμπειρία.
tzeims mauridis

Ποιος είναι ο Τζέιμς Σταυρίδης

Ο κ. Σταυρίδης γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ το 1976 ενώ το 1984 αναδείχθηκε διδάκτορας της σχολής Φλέτσερ στις διεθνείς σχέσεις.
Διετέλεσε ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και είχε το γενικό πρόσταγμα σε στις επιχειρήσεις της συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία αλλά και στα μέτωπα των Βαλκανίων και της αντιμετώπισης της πειρατείας στις ακτές της Αφρικής.
Από το επιτελείο της κ. Κλίντον, πάντως, αρνήθηκαν οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο κ. Σταυρίδης.

 tribune.gr