Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Άσαντ συνέντευξη στο Αυστραλιανό κανάλι SBS: H πτώση της Ράκας είναι θέμα χρόνου στρατιωτικά δεν είναι δύσκολη…

Cxhxxihj
O πρόεδρος al-Assad στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό κανάλι “SBS” και στο δημοσιογράφο του Luke Waters στη Δαμασκό αναφέρεται σε όλους και για όλα. Ο διακανονισμός της συριακής κρίσης εδρεύει στο διασυριακό διάλογο στη βάση μια πολιτικής διαδικασίας  και παράλληλα στην μάχη κατά της τρομοκρατίας  τόνισε.

“ο διακανονισμός θα είναι πολύ κοντά και προσβάσιμος στην περίπτωση που κάθε λογισμική υποστήριξη που διοχετεύεται στους τρομοκράτες από τις δυτικές ή τις τοπικές χώρες σταματήσει όπως από Τουρκία,Σ Αραβία και Κατάρ συν τη συμμετοχή των σύριων σε διάλογο και τη διαβούλευση για σύνταγμα και πολιτικό καθεστώς ”.
Για την ανάκτηση της Raqqa από την Daech, ο πρόεδρος alAssad τόνισε ότι η Raqqa έχει την ίδια σημασία με Χαλέπι και Δαμασκό και κάθε άλλη πόλη και πρόσθεσε: “Ο κίνδυνος των τρομοκρατών δεν εκφράζεται μόνο στα εδάφη που κατέχουν γιατί αυτός ο πόλεμος δεν είναι συμβατικός.Το θέμα εξαρτάται από την ικανότητά τους να ενσπείρουν την ιδεολογία τους στον πληθυσμό στις ζώνες που ελέγχουν.Η πρόσβαση στη Ράκκα δεν είναι δύσκολη από στρατιωτικής πλευράς δεν είναι παρά θέμα χρόνου. ”.13439003_1142376372472860_3991233287925053821_n
Και συνέχισε : “αν μιλάμε για τη Συρία ως μεμονωμένο στρατιωτικό πεδίο θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση σε κάθε ζώνη σε κάποιες βδομάδες ή μήνες αλλά χωρίς  τις προσπάθειες των τούρκων προς υποστήριξη των τρομοκρατών ”.
“Ο στρατός και η Hezbollah, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας , μάχονται κατά όλων ενόπλων οργανώσεων όπως Daech, Front Nosra ή όλων των άλλων θυγατρικών της AlQaïda”.Αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ρωσίας,Ιράν και Συρίας στην Τεχεράνη και δήλωσε ότι αυτή σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας καλής συνεργασίας στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Για αντιπολίτευση είπε …..Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι συριακή και να μην δουλεύουν ως πληρεξούσιοι άλλων χωρών όπως της Σ Αραβίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας.”.111111111111
Για τις διαδηλώσεις στην αρχή της κρίσης τόνισε ότι η πλειοψηφία των διαδηλωτών δέχθηκαν χρήματα από το Κατάρ για να διαδηλώσουν πριν να τους διοχετευθούν από ην μοναρχία αυτή επίσης χρήματα για να περάσουν στην ένοπλη πάλη ”.Διαβεβαίωσε ότι η ιστορία με τα παιδιά που συνελήφθησαν είναι αναληθής δεν συνέβη ποτέ.
. ..η όλη υπόθεση έδεν έχει να κάνει με μεταρρύθμιση αλλά με τα χρήματα που διοχετεύει το Κατάρ ισχυρίστηκε.
Eρωτώμενος πάντα για την απαρχή των γεγονότων και για την απάντησή του έναντι στη διαφωνία κάποιων υπουργών που διατείνονταν για μέτρα άγρια που πήρε η κυβέρνηση ο πρόεδρος alAssad υπογράμμισε ότι αυτόί αποστάτησαν ύστερα από αίτημα της Σ Αραβίας και σε κα΄ποιες περιπτώσεις της Γαλλίας και ανέφερε ότι αυτοί ανήκουν σε αυτές τις χώρες και όχι στους σύριους και ότι δεν αξίζουν τίποτα στη Συρία “Η αποστασία τους δεν άλλαξε τίποτα και δεν επηρέασε την συριακή πραγματικότητα .”
Ο πρόεδρος alAssad επέμεινε στην υποστήριξη του διαλόγου με κάθε πλευρά συριακή αλλά ότι μέχρι τώρα  “δεν διαπραγματευθήκαμε παρά μόνο με τον Mistura” ανέφερε.Cahh
« To χάος στη Συρία θα επιφέρει  domino στην περιοχή και θα επηρεάσει τις γειτονικές χώρες το Ιράν τη Ρωσία όσο και την Ευρώπη.Το Ιράνβ και η Ρωσία υπερασπίζονται την σταθερότητά τους και τα ενδιαφέροντά του υπερασπιζόμενες τη Συρία.Υπερασπίζονται το συριακό λαό και το δικαίωμα τους να προστατευθούν”.
Για το αν υπάρχει άμεσος ή έμμεσος διάλογος με τις ΗΠΑ ο πρόεδρος al-Assad είπε : “όχι δεν υπάρχει διάλογος.Αλλά μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας  έμμεσος διάλογος μέσω διαφόρων καναλιών”.
“Υπάρχουν επιχειρηματίες που ταξιδεύουν και συναντούν υπεύθυνους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπηγια να μεταφέρουν δεδομένα μηνύματα.Αλλά τίποτα το σοβαρό γιατί δεν πιστεύουμε ότι η αμερικανική διοίκηση είναι σοβαρή στον διακανονισμό του προβλήματος στη Συρία. ”
Για τη θέση των 50 αμερικανών διπλωματών που ζήτησαν χτυπήματα κατά της Συρίας ο alAssad τίονισε ότι αυτό δεν είναι τίποτα νεό στην αμερικανική πολιτική αφού η πολιτική όλων των αμερικανικών διοικήσεων είναι η ίδια. ” Αυτή η πολιτική βασίζεται στον μιλιταρισμό αλλά με διαφορετικά μέσα ”,.الرئيس-الأسد-2-300x200
Γι τον ποιον υποψήφιο προτιμάει για την αμερικανική προεδρία δήλωσε : ” εμείς δεν δείχνουμε κάποιον γιατί αυτοί λένε συνήθως στις προεκλογικές εκστρατείες διαφορετικά πράγματα από αυτά που κάνουν όταν γινονται πρόεδροι. ”.
Για την Μ Βρεττανία και για τις δρομολογημένες εξελίξειες μετά το δημοψήφισμα είπε ότι ” οι υπέυθυνοι που μου έδιναν συμβουλές για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία και που λένε ότι ο πρόεδρος alAssad οφείλει να φύγει και ότι είναι εκτός πραγματικότητας είναι αυτοί οι ίδιοι εκτός πραγματικότητας εξ αιτίας του αιτήματός τους να πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα. ”.
Θεωρεί καλοδεχούμενη κα΄θε προσπάθεια στη μάχη κατά των τρομοκρατών αλλά να είναι πραγματική κι όχι εικονική. όπως στην περίπτωση στο Β Συρίας ΄’οπου 60 κράτη 60 κράτη δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την Daech .
 “Η επέκταση της Daech σταμάτησε ακριβώς μετά το ξεκίνημα της ρωσικής αεροπορικής υποστήριξης ”.
“Η παρουσία κέθε ξένου στη Συρία για να πολεμήσει την τρομοκρατία χωρίς την άδεια της κυβέρνησης είναι παράνομη ”, είπε ο πρόεδρος alAssad.
Ο πρόεδρος al-Assad κατηγόρησε “τις δυτικές χώρες ότι χρησιμοποιούν την πολιτική των 2 μέτρων και των 2 σταθμών.Επιτίθενται πολιτικά στη Συρία ενώ έπειτα στέλνουν μυστικά στα κρυφά τους υπευθύνους τους κυρίως τους πράκτορες της ασφάλειας για να  συζητήσουν μαζί μας κ  θέματα ιδίως για την ασφάλεια των διευθυνόντων τους συμπεριλαμβανομένης αυτής της κυβέρνησής τους. Όλοι το κάνουν αυτό.Δέν θέλουν να ενοχλήσουν το κανόνα”.
“Η πλειοψηφία των δυτικών διευθυνόντων  κάνουν τα κέφια των αμερικανών ”,είπε.
. “Μάχομαι όπως και ο στρατός μας κατά των τρομοκρατών.Η κυβέρνησή μας και όλοι οι θεσμοί μας είναι κατά των τρομοκρατών.Επομένως αν κάποιος  θέλει να χαρακτηρίσει “χασάπη ”  αυτόν που πολεμάει κατά της τρομοκρατίας αυτό είναι άλλο ζήτημα ”.Capssjis
dimpenews.com