Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

TOYΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΛΕΠΤΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ.

2)ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΟΙ ΠΟΓΚΡΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ-ΝΑΠΟΛΙ-ΜΠΡΟΥΝΣΟΥΜ-ΜΟΝΣ-ΣΜΥΡΝΗΣ-ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΡΑΜΣΤΑΙΝ , ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.

3)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΕΡΤΙΣ ΣΚΑΠΑΡΟΤΙ.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

4)ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΤΑΣΕΙΣ. Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ. Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ. ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΣΤΕΣ ΘΑ ΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟ. ΠΧ Ο ΚΕΜΑΛΙΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΖΕΜ ΓΚΟΥΝΤΕΝΙΖ. ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ/ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 18 ΧΡΟΝΩΝ/ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑ.

5)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ, ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

6)Ο ΤΖΩΝ ΚΕΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ Ή ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ 'ΤΟ 1949 ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΤΟΤΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΑΛΑΖΑΡ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ." ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ 28 ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ.

7)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΩ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ....ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.