Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Washington Times: ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!

Η ε/φ Washington Times δημοσιεύει ανάλυση με τίτλο The jihadis in France, the Islamists in Turkey σχετικά με την επίδραση των ισλαμιστών στον κόσμο. Το δημοσίευμα αναφέρεται στα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία και στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τα οποία αναγνωρίζει ως εντελώς διαφορετικά
περιστατικά που όμως εκπροσωπούν δυο μεγάλες δυναμικές του ισλαμικού κόσμου. Οι τζιχαντιστες είναι η μία δυναμική, οι οποίο πολεμούν αυτό που ονομάζουν ιερό πόλεμο, και στην ουσία κά...νουν αυτό που έκαναν οι φυλές και οι αυτοκρατορίες για χρόνια. Η άλλη δυναμική είναι η ισλαμοποίηση που διαφαίνεται στην Τουρκία, η οποία πια δεν είναι ένα παράδειγμα κοσμικού, μοντέρνου και δημοκρατικού κράτους. Μετά την απόπειρα της προηγουμένης εβδομάδας, αναμένονται εκκαθαρίσεις των εχθρών του Ερντογαν στην Τουρκία, ενώ η χώρα θα γίνει λιγότερο κοσμική, λιγότερο δημοκρατική και λιγότερο φίλο-Δυτική. Αν και η Δύση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ, καταλήγει η ανάλυση, υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις μέσα στο Ισλάμ που βρίσκονται σε πόλεμο με τη Δύση.
The jihadis in France, the Islamists in Turkey
Streets ran red with blood in both France and Turkey last week. A terrorist atrocity and an attempted coup are quite different events. But underlying both is this question: How are the most dynamic forces within the Islamic world shaping the 21st century?
washingtontimes.com
Η ε/φ Washington Post δημοσιεύει συνέντευξη του Τούρκου ΥπΕξ Cavusoglu με τίτλο Turkish minister pressures US to extradite Gulen και θέμα τις τουρκικές πιέσεις προς τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον Gulen. Στη συνέντευξη ο Τούρκος υπουργός σημειώνει ότι ο Gulen είναι επικίνδυνος τρομοκράτης και επισημαίνει ότι το εξήγησε στον Αμερικανό ΥπΕξ Κέρι. Παράλληλα σημειώνει ότι οι Αμερική δεν θα έπρεπε να χρειάζεται αποδείξεις για την έκδοση του Gulen, παρόλα αυτά η Τουρκία θα παρέχει αποδείξεις για την ενοχή του. Ο Cavusoglu επισημαίνει ότι η Τουρκία αναμένει από τους συμμάχους της να έχουν ειλικρινή στάση και προε
ιδοποιεί ότι είναι αναπόφευκτο να επηρεαστούν οι Αμερικανό-τουρκικές σχέσεις αν δεν εκδοθεί ο Gulen. Αναφορικά με την μάχη κατά του ισλαμικού κράτους, ο τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία θα την συνεχίσει είτε ως μέλος της (αντίστοιχης) συμμαχίας είτε μόνη.