Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ-1/ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 27-5-1960.ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΗΣΑΝ 38 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΜΟΝΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΕΜΑΛ ΓΚΙΟΥΡΣΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΛΠΑΡΣΛΑΝ ΤΟΥΡΚΕΣ. ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 16 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ 1948 ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ. ΔΙΩΧΤΗΚΑΝ 235 ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΕΝΣΤΟΛΟΙ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑΜΙΚ ΣΕΝΤΙΚ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ. ΑΠΟ ΤΟ 1961 ΩΣ ΤΟ 1965 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΙΝΟΝΟΥ. ΜΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1971 Ο ΝΤΕΜΙΡΕΛ.

2)ΤΟ 1971 ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ. ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ. ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛΙΣΜΟ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΕΜΝΤΟΥΧ ΤΑΚΜΑΚ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο Α/ΓΕΑ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΜΟΥΧΙΝ ΜΠΑΤΟΥΡ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ...ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ...ΚΑΠΟΥ ΕΧΑΝΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ...
ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΔΟΚΤΩΡΑ ΝΙΧΑΤ ΕΡΙΜ. ΑΤΟΜΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΒΙΛΑ ΖΙΜΠΕΡΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΤ . Η CIA ΕΚΠΑΙΔΕΥΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ. ΧΑΟΣ. ΓΙΑ 9 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ-ΚΟΣΙΓΚΙΝ-ΓΚΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΓΚΟΡΝΙ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΧΑΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΥΡΚΕΣ.

..
3)ΤΟ 1980 ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΕΝΑΝ ΕΒΡΕΝ.Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΕΤΑΞΥ 1978-1980 ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΤΑΞΙΜ-ΜΑΡΑΣ-ΜΠΑΣΕΛΙΒΛΕΡ. ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΤΣΕΒΙΤ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΝΟΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ 1980 . ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ.
ΤΟΤΕ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ . Η ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1980 ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΑΙΝΤΑΡ ΣΑΤΛΙΚ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ....Η ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ ΕΣΡΙΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΟΛΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


4)ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΤΥΠΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. 1.683.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ. 650.000 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΣΕ 7000 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ 50. ΣΕ 14.000 ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. 30.000 ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΣΕ 388.000 ΔΕΝ ΔΙΔΟΝΤΑΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. 

5)ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 1997 ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ , ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΝΕΤΣΜΕΝΤΙΝ ΕΡΜΠΑΚΑΝ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΤΑΝΣΟΥ ΤΣΙΛΕΡ. Ο ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΟΡΑΚΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΧΑΝΕΦΙ ΑΦΣΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ...ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΛΠ. Ο ΕΡΜΠΑΚΑΝ ΕΤΕΘΗ ΕΚΤΟΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΔΕΙΞΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΣΕΒΙΚ ΜΠΙΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90 ΝΑΥΑΡΧΟ ΓΚΙΟΥΒΕΝ ΕΡΚΑΓΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 2012 Ο ΜΠΙΡ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 32 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΜΠΑΚΑΝ. ΤΟ 2002 Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΣΟ.