Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ/10-8-2016


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ(;)ΘΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΕΞ (ΛΑΒΡΩΦ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ,) ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ (ΙΣΙΚ-ΣΟΙΓΚΟΥ) ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ (ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦ )ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΤ-FSB( ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ-ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΠΟΡΤΝΙΚΩΦ). ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ.

2)ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ Ο ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ FSB-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑ.

3)ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΕΡΓΚΕΙ ΙΒΑΝΩΦ-ΝΙΚΟΛΑΕ ΠΑΤΡΟΥΣΕΦ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΠΟΡΤΝΙΚΩΦ.

4)ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΑΣ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΧΜΕΙΜ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.


5)ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ.

6)Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ.

7)Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.

8)ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ...(ΦΩΤΟ)

9)Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ.

10)ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗΣ(ACT) ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΝΟΡΦΟΛΚ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ...

11)26 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΥΠΟ ΓΑΛΛΟ ΠΤΕΡΑΡΧΟ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.

12)ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 160 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. 123 ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΕΤ.

13)ΕΝΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΛΑΙΛ ΤΗΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ.(ARMT WAR COLLEGE)

14)Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΥΡΤΟΥΝΛΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ 216 ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ. 186 ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. 30 ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 216 ΕΙΝΑΙ 9 ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ 16 ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ.

15)ΤΟ 2019 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΟΒΑΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ TURKISH STREAM.