Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

12 EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 3-4 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.

2)ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ' ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ".

3)Η ΣΙΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟ-ΙΡΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΕ ΗΜΙ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ/ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ....

4)ΕΙΝΑΙ LESSONS LEARNED ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ISIS. ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΒΑ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΙ....

5)ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ...

6)ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ. ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ/ΕΔΑΦΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΟΝΙΜΑ 2-3 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.

7)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ 2013. ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΤΟΛΜΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ 2003-2010 ΣΤΟ ΙΡΑΚ.

8)ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ. ΑΥΤΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ....ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.

9)ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ . ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΡΗΜΟ , ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΧΑΜΑΝΤΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ(ΦΑΝΕΡΗ Ή ΚΡΥΦΗ) ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

10)3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΛ ΣΙΣΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ THΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ.

11)ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ....ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

12)ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΡΑΒΩΝ-ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛ ΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ. ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΕΜΟΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ISIS ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.