Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-1/ΠΕΡΙ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ-ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ(ΠΕΡΙΠΟΥ 50-55) ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΑΚΑΛ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ. Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΗ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ/ΜΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ/ΒΟΜΒΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ Β-61 ΓΙΑ ΡΙΨΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ/ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ DCA . ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΠΛΟΥ ΡΟΛΟΥ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ-ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ). Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΟΥΝΕ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΕ ΑΒΙΑΝΟ ΚΑΙ ΓΚΕΝΤΙ-ΤΟΡΕ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΧΕΛ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΚΕΛ/ΒΟΥΣΤΡΕΧΤ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΑΙΝ ΜΠΡΟΥΓΚΕΛ ΣΤΗΝ ΦΛΑΝΔΡΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

2)ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΧΟΥΝΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ. ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ 5 ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.ΟΙ 25 ΘΟΛΟΙ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ 3-4 ΠΥΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ. ΥΠΟΨΗ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΕΙΝΑΙ 12 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ. ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ Β-61 ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΝΕΑΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Β-61/12.ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

3)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΑΗ(ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ).

4)ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΙΠΛΟΥ ΡΟΛΟΥ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 57 ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΡΥΠΗΣΕΙΣ , ΑΦΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 50-80 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ. ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ 10-20. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 50-90 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 20-30. ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΝΟ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ PERMISSIVE ACTION LINKS. ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΤΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ.ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ.(ΟΛΑ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ)

5)ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΘΕΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ. Ή ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Ή ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, Ή ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 120 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΥΟ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΕΔΡΑ ΤΗΣ 39ΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

6)ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90. ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣ΄ΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΗΣΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ.ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΔΑΦΟΥΣ HONEST JOHN, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ/ΚΙΛΚΙΣ -ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΛΠ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΜΠΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ HIGH LEVEL GROUP.