Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

ΠΕΡΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ -ΑΛΗΘΕΙΕΣ-1./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ΑΣΧΕΤΟΙ-ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ...ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΤΟ ΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ, ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ, ΑΣΧΕΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΚΟΥΣΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ 50-55 ΜΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΕΡΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΟΝΟΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΑΜΥΝΑΣ-ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΙΔΕΑ.

2)ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ Β61 ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΑΚΑΛ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΕΙΔΑΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ(Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

3)ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΒΙΑΝΟ/ΓΚΕΝΤΙ ΤΟΡΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΟ ΜΠΟΥΧΕΛ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ, ΣΤΟ ΒΟΛΚΕΛ/ΒΟΥΣΤΡΕΧΤ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΛΑΙΝΕ ΜΠΡΟΓΚΕΛ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ/ΦΛΑΝΔΡΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ ΘΟΛΟΙ/ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΒΟΜΒΕΣ Β61 ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ DCA./DUAL CAPABLE/ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ-ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ WS3/WEAPONS STORAGE SECURITY SYSTEM ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ. ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

4)ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ PAL/PERMISSIVE ACTION LINK. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ/ΣΤΑ ΚΩΔΙΚΑ ΚΛΠ, ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ, ΕΝΩ 3 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΚΙΝΤΖΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ./ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΕΛΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΤΟΣ ΑΠΕΙΡΠΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΛΕΠΤΩΝ.

5)ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Σ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ Β61 ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/EPAA. ΚΑΙ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΡΕΤΖΙΚΟΒΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΚΙΟΥΡΕΣΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ/ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΖ Ή ΕΝ ΠΛΩ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΒΑΛΤΙΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΛΠ. Η ΒΑΣΗ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AEGIS ASHORE.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.